Smeuïge vulling, brosse korst, gul met de garnalen. Dat is in een notendop hoe een goede garnaalkroket moet zijn. Hoe dichter je bij de Noordzee komt, hoe groter de kans dat je een artisanaal exemplaar krijgt voorgeschoteld. Maar ook in het binnenland vind je enkele adressen waar de garnaalkroketjes niet gewoon goed, maar subliem zijn.

5 x verse garnaalkroketten in België

1. ’t Werftje in Zeebrugge

Hier rij je op goed geluk naartoe, want reserveren is onmogelijk. Dit oudste café van Zeebrugge werd enkele jaren geleden grondig gerenoveerd en is nu meer dan ooit één van de populairste restaurants aan de kust. Wat je ook bestelt, alles is kraakvers en overheerlijk. Maar toch zijn het de handgemaakte garnaalkroketten die hier voor naam en faam zorgen. Het summum van de Noordzee.

twerftje.be, Werfkaai 29, Zeebrugge.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

staycation

De vakantie is in zicht, de zomer lonkt. En dan bedient Feeling je op je wenken met een groot staycation-plan om alles uit je vakantie te halen. Wil je nog meer exclusieve tips ontvangen recht in je mailbox? Schrijf je hier in op ons staycation-plan en ontvang de komende 7 dagen van ons elke dag tips om het beste uit de zomer van 2020 te halen.

Meer lekkers in België

Tekst: Evelien Rutten i.s.m. Lise Milbou
Openingsbeeld: © Kris Vlegels voor Bar Bulot