Heerlijk vieruurtje: citroentaart zonder suiker

Geniet je graag van een lekker vieruurtje, maar niet zo van geraffineerde witte suiker? Inspiratie vind je in  ‘Gezond zondigen en hartig genieten’, het nieuwe boek van Tartelies. Aan Feeling verklapt ze alvast enkele recepten, zoals deze citroentaart zonder suiker.

 

Toen Annelies de diagnose van Bechterew, kreeg, een soort reuma die haar pijn bezorgt en vermoeid maakt, besloot ze haar levensstijl om te gooien. Dankzij haar plantaardig dieet voelt ze zich veel beter in haar vel. En als je denkt dat dat saai is, heb je het mis. Het bewijs: deze overheerlijke citroentaart zonder suiker.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Citroentaart zonder suiker

gezonde-citroentaart

Dit heb je nodig voor de citroentaart:

  • 200 g cashewnoten
  • 100 g ontpitte dadels
  • 100 g amandelmeel
  • de zeste van 1 citroen
  • het sap van 2 citroenen
  • 90 g gesmolten kokosolie
  • 70 g agave of ahorn
  • 1 tl kurkuma
  • 20 g plantaardige melk (bv. rijstmelk)

Zo maak je hem:

  • Haal de zeste van 1 gewassen citroen. Pers 2 citroenen (dit moet 80 g zijn).
  • Week 200 g cashewnoten in warm water. Zo zijn ze minder hard en kan je ze beter verwerken.
  • Maak de bodem van de taart. Doe de ontpitte dadels, het amandelmeel, een beetje citroenzeste (naar smaak) en 20 g gesmolten kokosolie in de keukenrobot en mix tot het één geheel wordt. Leg een bakvel in de springvorm, maar enkel op de bodem. Duw het deeg uit in de vorm.
  • Maak nu de citroenlaag. Doe de geweekte cashewnoten (zonder vocht), de agave, het citroensap, de plantaardige melk, 70 g gesmolten kokosolie en 1 tl kurkuma (een
    ideale onstekingsremmer én kleurmaker) in de keukenrobot en mix tot er geen stukjes noot meer zichtbaar zijn. Verdeel de citroenlaag over de bodem van de taart.
  • Werk eventueel af met gedroogd fruit, notenschilfers of notenstukjes. Zet de taart zeker 3 uur in de vriezer, tot ze helemaal hard is. Zet nadien nog een paar uurtjes in de koelkast voor je ze opeet. Wil je de taart afwerken met vers fruit? Doe dit dan pas na het invriezen.

 

gezonde-citroentaartMeer recepten van Tartelies ontdekken? Ze zijn verzameld in haar boek ‘Gezond zondigen en hartig genieten’. (Uitgeverij Van Halewyck – € 25)

 

 

 

 

Meer gezonde recepten:

(Openingsbeeld: The Fresh Light)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content