Geniet je graag van een lekker vieruurtje, maar hou je het graag gezond? Inspiratie vind je in  ‘Gezond zondigen en hartig genieten’, het nieuwe boek van Tartelies. Aan Feeling verklapt ze alvast enkele recepten, zoals deze gezonde citroentaart zonder suiker.

 

Toen Annelies de diagnose van Bechterew, kreeg, een soort reuma die haar pijn bezorgt en vermoeid maakt, besloot ze haar levensstijl om te gooien. Dankzij haar plantaardig dieet voelt ze zich veel beter in haar vel. En als je denkt dat dat saai is, heb je het mis. Het bewijs: deze overheerlijke citroentaart zonder suiker.

View this post on Instagram

Wat mis ik mijn eigen lach al… 😏Deze vrolijke foto werd vorige maand gemaakt voor het boek. Morgen doen wij onze laatste dag @ Tartelies. Ik heb geen zin meer om de nieuwe veiligheidsraad af te wachten. Dat continue schakelen en aanpakken vraagt teveel van me. Ik slaap er amper van, van wat de volgende dagen en maanden gaan brengen. Tijd om zelf te beslissen. Wij leveren morgen nog alle bestelde pakketten (klanten die bestelden voor do/vrij krijgen vanavond een sms). Bedankt voor het vertrouwen en de lieve woorden de voorbije dagen. Wel goed nieuws: Vanaf nu kan je het boek beginnen bestellen, in pre order! Je doet mij er een groot plezier mee, in deze crisistijd, maar jullie zelf nog meer, want het is een topboek geworden!!! 😍🙏Over and out.

A post shared by Tartelies (@tartelies) on

Gezonde citroentaart zonder suiker

gezonde-citroentaart

Dit heb je nodig voor de gezonde citroentaart:

  • 200 g cashewnoten
  • 100 g ontpitte dadels
  • 100 g amandelmeel
  • de zeste van 1 citroen
  • het sap van 2 citroenen
  • 90 g gesmolten kokosolie
  • 70 g agave of ahorn
  • 1 tl kurkuma
  • 20 g plantaardige melk (bv. rijstmelk)

Zo maak je hem:

  • Haal de zeste van 1 gewassen citroen. Pers 2 citroenen (dit moet 80 g zijn).
  • Week 200 g cashewnoten in warm water. Zo zijn ze minder hard en kan je ze beter verwerken.
  • Maak de bodem van de taart. Doe de ontpitte dadels, het amandelmeel, een beetje citroenzeste (naar smaak) en 20 g gesmolten kokosolie in de keukenrobot en mix tot het één geheel wordt. Leg een bakvel in de springvorm, maar enkel op de bodem. Duw het deeg uit in de vorm.
  • Maak nu de citroenlaag. Doe de geweekte cashewnoten (zonder vocht), de agave, het citroensap, de plantaardige melk, 70 g gesmolten kokosolie en 1 tl kurkuma (een
    ideale onstekingsremmer én kleurmaker) in de keukenrobot en mix tot er geen stukjes noot meer zichtbaar zijn. Verdeel de citroenlaag over de bodem van de taart.
  • Werk eventueel af met gedroogd fruit, notenschilfers of notenstukjes. Zet de taart zeker 3 uur in de vriezer, tot ze helemaal hard is. Zet nadien nog een paar uurtjes in de koelkast voor je ze opeet. Wil je de taart afwerken met vers fruit? Doe dit dan pas na het invriezen.

 

gezonde-citroentaartMeer recepten van Tartelies ontdekken? Ze zijn verzameld in haar boek ‘Gezond zondigen en hartig genieten’. (Uitgeverij Van Halewyck – € 25)

 

 

 

 

Meer gezonde recepten:

(Openingsbeeld: The Fresh Light)