Zo maak jij de perfecte foodstagram

Eén kiekje van dat heerlijke diner bij kaarslicht en je smartphone staat meteen roodgloeiend van de Instagram-likes. Tenminste als je voor je foto deze simpele regeltjes hanteert.

1. Meer kleur, a.u.b.

Vermijd bruine en beige ingrediënten en ga volop voor bright and fresh. Ook leuke props als eetbare bloempjes, kleurrijke borden en een mooie achtergrond geven je foodstagram een instant succesboost.

2. Rechttoe, rechtaan

Wanneer je een foodstagram neemt is de kans klein dat je een professionele camera vast hebt, laat staan dat je spots en lichtschermen in je handtas hebt zitten. Daarom is het belangrijk dat je jouw plat-du-jour simpel en in een hoek recht vooruit trekt, zo verlies je de details en tegelijk het overzicht niet.

3. Perfectie is saai

We staan allemaal in de keuken, we weten allemaal hoe het er daar aan toe kan gaan. Laat daarom af en toe dat schuine streepje saus of die ene mismaakte gehaktbal zien. Herkenbaarheid is de sleutel tot succes.

4. Minder mensen, meer eten

Tenzij je met een celeb à la George Clooney tafelt, laat je mensen beter uit je foodstagram. Het is bijzonder moeilijk om iemand charmant op papier te zetten terwijl-ie eet. Een hand met een mooie ring of armband daarentegen kan dan weer net dat tikkeltje extra zijn om de likes en comments de hoogte in te jagen.

5. Bowls, bowls, bowls

Het waarom blijft een mysterie, maar kommetjes vol lekkernijen met leuke toppings verkopen als zoete broodjes op Instagram. Zoek een leuk exemplaar en top je yoghurt met kleurrijke lekkernijen als bessen, snoepjes of sprenkles.

6. Slechte calorieën, goede hits

Chocoladetaart waar de crème nog een beetje afdrupt, een zelfgemaakte bounty met kokossprenkels of een kleurrijk ijsje met chocoladeschilfers, wat niet goed is voor onze lijn, doet het daarentegen fantastisch op Instagram.

7. Het gerecht maakt uit

Hoe je dat bord dresseert en versiert is één ding, maar wat er op ligt, is minstens even belangrijk. Denk na over je gerecht en vertel er iets over in de tagline. Mensen zullen sneller liken wat ze lekker vinden of wat ze zelf niet kunnen klaarmaken.

Lees ook

Dit zijn de favoriete Instagram-accounts van Tiany Kiriloff

Tien belgische modeblogs die jij wil volgen

Een "Pein-ture" op je bord

Partner Content

Gesponsorde content