Een dekentje, een mand vol lekkers en een fantastisch uitzicht. Wat is er leuker dan op een heerlijke zomerdag te picknicken met je vrienden of familie. Op zoek naar originele receptjes om je picknickmand te vullen? Probeer dan zeker dit dessertje eens uit.

Ingrediënten voor 4 personen

  • Verse roomkaas 450 g
  • Eieren 3 (gesplitst)
  • Suiker 200 g
  • Amaretto 1 el
  • Slagroom 125 ml
  • Perziken 3 (ontveld en in partjes)
  • Amandelschaafsel 1 zakje (45 g)
  • Afsluitbare glazen en hittebestendige bokaaltjes 4

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop roomkaas, eierdooiers, suiker (1 el apart houden) en amaretto tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom lobbig. Klop ten slotte de eiwitten met 1 el suiker tot pieken. Meng de slagroom door het roomkaasmengsel en spatel er voorzichtig de eiwitten door. Verdeel dat over de bokaaltjes en leg telkens een stuk perzik in het midden. Zet de bokaaltjes in de oven en laat goudbruin bakken (ca. 40 min). Controleer of het voldoende gaar is. Zet de oven uit en laat openstaan, zodat de potjes daarin afkoelen.
Belangrijk: de slagroom moet echt lobbig zijn en de eiwitten zo stijf dat je de kom ondersteboven kunt houden. Anders is het mengsel bij de start al te dun en dat herstelt zich niet in de oven. De lucht in het eiwit is ook van belang: spatel dus en roer niet.

Smul ook van deze heerlijke dessertjes:

Door: Ann Van Der Auwera Foto’s: Wout Hendrickx