Wat is hojicha en is het gezonder dan matcha?
Move over matcha, want hojicha is hier. De ‘Hojicha Latte’ is de nieuwe it-drink die even goed smaakt als ze eruitziet. Hier is onze selectie hojicha om uit te proberen:
Als je ooit bent ondergedompeld in de wereld van Japanse thee, dan ben je vast vertrouwd met het felgroene poeder dat we allemaal kennen: matcha. Maar er is een nieuwe concurrent die klaarstaat om de matchatroon over te nemen: hojicha. Deze thee, gemaakt van dezelfde plant als matcha (Camellia sinensis), wint snel aan populariteit dankzij zijn geroosterde smaak en verrassend gezonde eigenschappen. Barista’s in Japan, Sydney en Los Angeles hadden de thee al maanden geleden omarmd, en nu is het tijd voor het grote publiek.
Wat is het verschil?
Hojicha wordt gemaakt van volwassen theebladeren, stelen en nerven die op hoge temperatuur worden geroosterd. En dat proef je. Het resultaat is een warme, nootachtige smaak met tonen van karamel en een zachte bitterheid. Dankzij het lage cafeïnegehalte is het een fijne keuze voor later op de dag. Het ondersteunt bovendien de spijsvertering en is goed voor de huid.
Net als matcha zit hojicha vol antioxidanten zoals catechines en polyfenolen. Het bevat ook L-theanine, een stof die bekendstaat om zijn ontspannende werking en het verminderen van stress.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Hoe drink je het?
Puur, met opgeschuimde havermelk, of ijskoud met een vleugje vanille. De ‘Hojicha Latte’ is de nieuwe it-drink die even goed smaakt als ze eruitziet. Hier is onze selectie hojicha om uit te proberen:
Lees meer:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier