Wie boterham zegt, zegt ook onbeperkte opties. Het bewijs? Dit overheerlijk geroosterd briochebrood met gelakte kwartel. Bon appétit!

Ingrediënten:

  • 2 kwartels
  • 2 dunne schijfjes pompelmoes en sinaasappel (zonder schil)
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 50 ml chardonnay
  • 1 takje lavendel
  • 1 el sinaasappel
  • 1 schijfje citroen
  • 1 el boter
  • camembert 1/2
  • 2 dikke sneetjes briochebrood
  • een handvol rode druiven
  • 2 el granaatappelpitten
  • enkele blaadjes postelein
  • peper
  • zout

Zo maak je het

Bind de pootjes van elke kwartel met een touwtje aan elkaar vast. Vul elke kwartel met een schijfje sinaasappel, een schijfje pompelmoes, een takje tijm en een takje rozemarijn.

Maak het glazuur: breng de balsamico, chardonnay, lavendel, het sinaasappelsap en het schijfje citroen aan de kook in een kleine steelpan. Laat tot 1/3 reduceren en giet dan door een zeefje.

Kwast de kwartels eerst in met de gesmolten boter, en meteen daarna met het glazuur. Breng op smaak met peper en zout. Zet de kwartels ± 30 min in een op 200°C voorverwarmde oven. Kwast om de 10 min opnieuw in. Haal uit de oven en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie. Leg ondertussen een plak camembert op elk stuk briochebrood en laat even roosteren in de oven. Laat de druiven mee roosteren. Leg het brood op een bord, dresseer er de kwartels op en serveer met de geroosterde druiven, granaatappelpitten en enkele blaadjes postelein.

Meer recepten

Tekst: Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx