Home Lifestyle Reizen 12 tips om je koffer efficiënt in te pakken

12 tips om je koffer efficiënt in te pakken

12 tips om je koffer efficiënt in te pakken

20 kg om outfits voor 10 dagen mee te nemen, het  blijft een uitdaging. Dankzij deze 12 tips pak je jouw reistas efficiënter in, en kun je die extra jurk of schoenen meenemen. 

Worstel jij ook elke keer als je je koffer moet inpakken? Of je nu op een lange strandvakantie gaan, een kortere citytrip maken of er gewoon een weekendje tussenuit wilt, je koffer lijkt altijd te klein te zijn. Maar dankzij deze 12 handige tips is je bagage maken geen opgave meer. Fijne trip! 

1. Rol je kleren op in plaats van ze op te vouwen

Je kleren oprollen gaat veel sneller dan ze op te vouwen. Bovendien spaar je er een hoop plaats mee uit. Let wel op: delicate stukken of stukken die snel verkreukelen vouw je best wel op.

2. Stop je beha's in elkaar

Het in elkaar stoppen van de cups van je beha's levert je twee voordelen op. Ten eerste spaar je veel plaats die je kan gebruiken voor andere stuks. Maar ten tweede – en belangrijker- houden beha's op deze manier hun vorm. De cups kan je ook gebruiken om ondergoed in te stoppen.

3. Bedek je schoenen met een schoenenzak of douchekapje

Schoenen kunnen uiteraard ook niet ontbreken in je reiskoffer. Ze kunnen je kleren echter behoorlijk vies maken. Om dit probleem op te lossen stop je je schoenen beter in een speciaal zakje of zelfs een douchekapje. Wist je trouwens dat ook de geur van je schoenen in je kleren kan kruipen? Ook dit gaat zo'n zakje of kapje tegen.

4. Pak 2 bovenstuks mee per broek of rok

Een broek of rok zal je vaker eens opnieuw dragen dan pakweg een blouse of een T-shirt. Probeer jezelf dus deze regel voor ogen te houden: per broek of rok die je inpakt, neem je twee bovenstuks mee.

5. Pak je kleren binnenstebuiten in

Dit is opnieuw een tip om ervoor te zorgen dat je kleren kreukvrij blijven. Op deze manier bescherm je ze trouwens ook tegen vlekken. 

 

Vrouw op koffers

 

6. Stop de zwaarste dingen het dichtst bij de wieltjes

Het is belangrijk om bij het inpakken van je koffer ook rekening te houden met hoe je spullen zullen reageren op beweging. Als je de zwaarste dingen het dichtst bij de wieltjes stopt, wordt het gewicht gelijk verdeeld. Bovendien is dit ook voor jou veel makkelijker wanneer je je koffer verplaatst.

7. Stop je toiletgerief in een doorzichtig zakje

Met een doorzichtig zakje vermijd je dat alle spullen in je koffer besmeurd geraken als er iets in je toiletzak zou uitlopen. Bovendien is het erg handig om al je toiletgerief direct te kunnen zien. Op die manier moet je niet je hele tas beginnen overhoop halen om te vinden wat je zoekt. Vergeet naast je toiletgerief ook geen reisapotheek mee te nemen. Lees hier welke producten je zeker niet mag vergeten.

8. Stop losse draden in een zonnebrillendoos

Vermijd dat kabels en opladers in elkaar verstrikt raken door ze netjes in een brillendoos op te bergen. Voor juwelen kan je hetzelfde doen.

9. Stop breekbare zaken in je sokken

Breekbare spullen zoals een flesje parfum, kan je extra beschermen tegen breken door ze in je sokken te stoppen. Bovendien werkt deze tip ook omgekeerd. Op deze manier kunnen ze ook geen schade aanrichten aan je andere spullen.

10. Maak gebruik van elke lege plaats

Elk ongebruikt plekje telt! Maak gebruik van bijvoorbeeld je schoenen om kleine spullen in te stoppen zoals koptelefoons of kabels.

 

Vriendinnen op reis

 

11. Neem een lege zak mee voor vuile was

Een lege zak meenemen voor vuile was, is heel handig. Op die manier komen je vuile kleren niet in contact met je propere en kunnen ze geen vlekken of vieze geurtjes oplopen. Ook terug thuis is het veel handiger om al je vuile was bij elkaar te hebben. 

12. Kies voor een praktische koffer met opvallende details

Het grootste stressmoment van de hele reis is zonder twijfel het moment waarop je op je bagage staat te wachten. Door een koffer te kopen met een opvallende print en er unieke labels met je naam aan te hangen, verklein je de kans op verloren spullen aanzienlijk. Bovendien weerspiegelt zo'n trendy koffer helemaal jouw persoonlijke stijl!

Ben jij ook zo'n reisfreak? Dan herken je jezelf vast in dit artikel

 

Lees ook: 

12x de meeste bijzonder hotels ter wereld

Wereldreiziger stelt moeder op originele manier gerust

Indrukwekkend: dit is het grootste zwembad ter wereld

 

Bron: Housebeautiful