© Getty Images

12 x tips om je reiskoffer efficiënter in te pakken

Worstel jij ook elke keer als je je koffer moet inpakken? Of je nu op een lange strandvakantie gaat, een korte citytrip maakt of er gewoon een weekendje tussenuit wilt, je koffer lijkt altijd te klein te zijn. Dankzij onderstaande 12 tips pak je jouw reistas efficiënter in (waardoor er misschien toch plaats is voor die extra jurk of dat extra paar hakken!).

1. Rol je kleren op in plaats van ze op te vouwen

Je kleren oprollen in plaats van opvouwen bespaart je heel wat plaats. Bovendien gaat het ook een pak sneller! Let wel op: delicate stukken of stukken die snel kreuken vouw je best wel op.

2. Stop je beha’s in elkaar

Het in elkaar stoppen van de cups van je beha’s levert je twee voordelen op. Ten eerste spaar je veel plaats die je kan gebruiken voor andere stuks. Maar ten tweede – en belangrijker- houden beha’s op deze manier hun vorm. De cups kan je ook gebruiken om ondergoed in te stoppen.

3. Stop de zwaarste dingen het dichtst bij de wieltjes

Het is belangrijk om bij het inpakken van je koffer ook rekening te houden met hoe je spullen zullen reageren op beweging. Als je de zwaarste dingen het dichtst bij de wieltjes stopt, wordt het gewicht gelijk verdeeld. Bovendien is dit ook voor jou makkelijker wanneer je je koffer verplaatst.

4. Berg losse draden en juwelen op in een brillendoos

Vermijd dat kabels en opladers in elkaar verstrikt raken door ze netjes in een brillendoos op te bergen. Voor juwelen kan je hetzelfde doen.

5. Stop breekbare zaken in je sokken

Breekbare spullen zoals een flesje parfum, kan je extra beschermen door ze in je sokken te stoppen. Op deze manier kunnen ze ook geen schade aanrichten aan je andere spullen.

6. Maak gebruik van elke lege plaats

Elk ongebruikt plekje telt! Maak gebruik van bijvoorbeeld je schoenen om kleine spullen in te stoppen zoals koptelefoons of kabels.

7. Neem een lege zak mee voor vuile was

Een lege zak meenemen voor vuile was, is heel handig. Op die manier komen je vuile kleren niet in contact met je propere en kunnen ongewenste geurtjes zich niet verder verspreiden. Ook terug thuis is het makkelijk om al je vuile was bij elkaar te hebben. 

8. Stop je schoenen in een (plastic) zak

Om te vermijden dat gedragen schoenen vlekken maken op je kledij, stop je ze best in een plastic zak. 

9. Gebruik zakjes met een rits

Zakjes met een rits zijn erg handig om in je reiskoffer te hebben: ze houden je spullen bij elkaar en zorgen ervoor dat je compacter kan inpakken.

10. Bescherm je make-up

Om te vermijden dat je oogschaduw of blush in honderden stukjes aankomt op je vakantiebestemming, stop je best een watje of doekje bij het in het doosje. Deze zullen de schokken bij het laden en lossen van je bagage opvangen.

11. Vul de kraag van overhemden op met een broeksriem

Wie vaak overhemdjes draagt op vakantie (of een partner heeft die er draagt), weet dat het moeilijk is om de kraag van overhemden ongekreukt uit je koffer te halen. Een opgerolde broeksriem in de kraag van je hemd stoppen verhelpt dit probleem!

12. Kies voor een praktische koffer met opvallende details

Het grootste stressmoment van de hele reis is zonder twijfel het moment waarop je op je bagage staat te wachten. Door een koffer te kopen met een opvallende print en er unieke labels met je naam aan te hangen, verklein je de kans op verloren spullen aanzienlijk. Bovendien weerspiegelt zo’n trendy koffer helemaal jouw persoonlijke stijl!

Bron: Housebeautiful

Meer vakantietips:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content