3 Wallonië uit-tips

Op de Groenplaats in Antwerpen vind je op 21, 22 en 23 maart een tentendorp waar Toerisme Wallonië-Brussel allerlei tips en adresjes geeft. Met een aangepaste bril waan je je in Wallonië door een 360°-filmpje. Bovendien kun je jezelf laten fotograferen in een Ardens decor. Naast toffe tips kun je ook proeven van streekproducten op de minimarkt of een kookdemonstratie volgen. De toegang van het tentendorp is volledig gratis. Ontdek hier onze 3 uit-tips in Wallonië

Tip 1: Les Lacs de l'Eau d'Heure

Je hoeft het zo ver niet te zoeken want met 'Les Lacs de l'Eau d'Heure' biedt Wallonië een pareltje aan natuurpracht. De meren tellen meer dan 70 km aan oever en bevatten 600 hectaren water. Vanaf 5 april kun je in het luxueus vakantiedorp Golden Lakes Villages aan het meer Plate Taille overnachten, bovendien heeft elk meer zijn eigen thema. Het meer Plate Taille is voorbehouden voor sportliefhebbers waar ze kunnen zeilen of jetskiën terwijl bij het meer van Ry Jaune bewust voor rust wordt gekozen. Zo kun je op het meer van Ry Jaune overnachten op het water in slaapboten.

Tip 2: Herinneringstoerisme

Geïnteresseerd in geschiedenis? Dan kun je een kortfilm zien in het tentendorp over WOII met als uitgangspunt de rol van Wallonië. Herinneringstoerisme is dit jaar het thema van Wallonië. Niet alleen de 'Groote Oorlog' valt hieronder, maar ook het Ardennen offensief en de slag van Waterloo worden terug opgefrist. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje gaan nemen in het Wellingtonmuseum.

Tip 3: île d'Yvoir

Middenin de Maas tussen Namen en Dinant, ligt het eilandje île d'Yvoir van 2,5 ha en bereikbaar per boot. Île d'Yvoir is een groene oase waar je ideaal kunt picknicken of 's avonds kunt genieten van een heerlijke barbecue. Je hebt een prachtig uitzicht op de natuur en je kunt er ontspannen op een terras. Met de kajak of boot kun je het water verkennen en tegelijkertijd genieten van de groene omgeving.

Het tentendorp op de Groenplaats is geopend:

vrijdag 21 maart van 14u tot 19u

zaterdag 22 maart van 10u tot 18u

zondag 23 maart van 10u tot 17u

Partner Content

Gesponsorde content