3 x de favoriete plekjes van Pascale Naessens in Lanzarote

Lanzarote is een authentieke, ongerepte bestemming, niet te ver van huis, zonder massatoerisme, met aangenaam weer en vriendelijke mensen. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van alledag, inspiratie te vinden en de schoonheid van de natuur te ervaren, zonder jetlag. Al moet je het wel eerst een beetje leren kennen om het te kunnen waarderen. Hier zijn dé must-visit plekjes van Pascale en Paul.

1. Het huis van Cesar Manrique

lanzarote huis manrique

César Manrique is een architect die in 1919 werd geboren op Lanzarote. Dankzij zijn persoonlijke inzet, en die van zijn politieke vrienden, slaagde hij erin om hoogbouw te verbieden op Lanzarote, net als reclameborden en lichtreclames. Ook moesten alle huizen wit worden geschilderd. Manrique ontwierp gebouwen die perfect in harmonie waren met de grillige lavarotsen van Lanzarote. Een mooi voorbeeld hiervan is zijn eigen huis. Het is gedeeltelijk ingewerkt in de natuurlijke gangen van gestolde lava, een organische architectuur die ondergeschikt is aan de natuurlijke vormen van de rotsen. De muren zijn nooit recht, maar wel altijd wit, in schril contrast met de zwarte lavasteen.

2. Wijnbodega Rubicón

wijnbodega rubicón

Tussen Yaiza en Teguise zie je de uitgestrekte wijngaarden in de zwarte vulkanische grond, met rond iedere wijnrank een stenen muurtje van een halve meter hoog om de tere rankjes te beschermen tegen de oceaanwind. Wijn maken is hier een gevecht met de natuur, maar de droge witte vulkaanwijnen smaken heerlijk in de warme Canarische zon. Oude wijnbodega's als Rubicón, La Geria, El Grifo en Bermejo weten nog altijd stand te houden, ondanks de import van goedkope wijnen uit het moederland Spanje. Een aanrader is Rubicón, een mooi oud Canarisch gebouw, dat zeker een bezoek waard is. Drink er een rubicón secco en geniet op het terras onder de eucalyptusboom en met zicht op de wijngaarden van een eenvoudige Lanzarotese maaltijd. Of rij verder de berg op en ga een glas drinken in de bar El Chupadero in een oude finca.

3. Restaurant Lagomar

Lagomar Lanzarote wijnbodega's

In het dorpje Nazaret eet je lekker in het in de rotsen uitgehouwen restaurant Lagomar. Je kunt er het aperitief gebruiken naast een vijver in Manrique-stijl, grillig van vorm en witgeschilderd. Na de maaltijd geniet je van een pousse-café in de bar in een spelonk hoog in de rots en je kunt er tot in de vroege uurtjes doorzakken. Wanneer je naar boven kijkt, zie je een in de berg uitgehouwen appartement dat ooit heeft toebehoord aan Omar Sharif. De bewoners van Lanzarote vertellen dat hij het peperdure appartement heeft vergokt tijdens een nachtje pokeren.

Wil je nog meer weten over Pascale Naessens? Ontdek hier haar 5 favoriete restaurants, haar fruitontbijt en hier verklapt ze 6 gezonde weetjes.

sd

Ontdek ook onze Feeling Gold over en door Pascale Naessens. Recepten die je nergens anders vindt, boeiende reisreportages en interessante ontmoetingen met mensen die een bron van inspiratie zijn voor Pascale Naessens. Stuk voor stuk prachtig vormgegeven. Om met al je zintuigen van te genieten.

Feeling GOLD Pascale Naessens is nog t.e.m. 17 mei te koop in de winkel.

Partner Content

Gesponsorde content