5 droomstranden van de Caraïben

Op welk strand in de Caraïben reserveer jij deze zomer een ligzetel onder de palmbomen?

Water en zand... meer is het eigenlijk niet. Toch zijn stranden soms zo betoverend mooi, waardoor je gaat geloven in het aards paradijs. Helderblauw water, een parelwit strand, een tropische cocktail,... I’m in heaven!

Playa Pilar – Cuba

cuba strand

Een echte parel is Playa Pilar, op het Cubaanse eiland Cayo Coco. Op dit eiland volgen de paradijselijke stranden elkaar op, maar Playa Pilar wint de schoonheidswedstrijd. Terwijl jij geniet van het heerlijke water, durven catamaranzeilers je wel eens oppikken voor een korte rondvaart iets dieper in zee. Spring hierna met je snorkel van de boot, en bewonder het kleurige onderwaterleven. Eens op het strand, geniet je van een cocktail, onder een strooien parasol.

Shoal Bay – Anguilla

Strand Anguilla

Anguilla is een klein eilandje, dat behoort tot de Kleine Antillen, waar de stranden liggen te schitteren in de zon. Shoal Bay is het bekendste en mooiste strandje van het eiland. Daardoor is het ook druk bezocht. Het strand is lang, en dus ideaal voor een mooie wandeling. Als je houdt van de gezellige drukte van strandbars en eetstalletjes is de westkant meer je ding. Hou je eerder van een verlaten strand en wuivende palmbomen, wandel dan in oostelijke richting.

The Baths – Britse Maagdeneilanden

Maagdeneilanden

Een buitenbeentje is The Baths op het eiland Virgin Gorda, dat op zijn beurt weer deel uitmaakt van de Britse Maagdeneilanden. Dit strand is uniek, door de verschillende rotsformaties in de zee. Deze ontstonden 70 miljoen jaar geleden tijdens een vulkaanuitbarsting. Een droom om met je snorkel het water in te duiken en tussen deze rotsen door te zwemmen. Er is ook een uniek wandelpad op het strand, waarbij je tussen de rotsen klautert en door waterplassen zwemt naar Devil’s Bay: een aanrader voor wie niet bang is van wat avontuur.

Lighthouse Bay – Barbuda

Barbuda strand

Barbuda, niet te verwarren met Barbados en Bermuda, valt voor veel reizigers die naar de Caraïben gaan, net van de landkaart. Dit eiland is niet zo gekend, en daarom ook niet toeristisch. Inwoners zeggen wel eens: “Het enige dat je hier vindt, zijn je eigen voetstappen.” Maar het strand van Lighthouse Bay is betoverend mooi! Wie houdt van duiken en snorkelen, zal zich hier trouwens volop kunnen uitleven. In de zee liggen zo’n 200 scheepswrakken.

Eagle Beach – Aruba

Aruba strand

Volgens sommige reviewsites is Eagle Beach in Aruba het mooiste strand van de Caraïben. En dat is niet te verwonderen: het zand is parelwit en van een erg hoge kwaliteit. De zee is diepblauw en rustig. Hier vind je geen palmbomen, maar wel fofoti bomen, het symbool van Aruba. Deze bijzondere boom op het strand lokt heel wat strandgangers, en maakt van Eagle Beach één van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Gedurende enkele maanden per jaar is dit de broedplaats voor schildpadden. Ook zij weten dit strand te waarderen.

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content