Natuurlijk kan je aan onze kust lekker uitwaaien, garnaalkroketten eten en een heerlijk glas drinken op een terras. Maar er valt dit najaar nog heel wat meer te beleven in Oostende. Feeling deelt 5 goede redenen om deze herfst een trip te boeken naar de Koning der Badsteden.

 

1. De Internationale fotobiënnale

Tot 24 oktober geniet je op diverse binnen-en buitenlocaties in Oostende van het werk van maar liefst 30 fotografen. Het parcours neemt je mee van Fort Napoleon tot in Mu.Zee, langs de zeedijk, in het Leopoldpark en in het Koningspark. De klepper van de biënnale is fotograaf Marc Lagrange van wie nooit eerder werk wordt getoond in Fort Napoleon. In Mu.Zee toont de tentoonstelling Birth of a Mother dan weer wat het is om mama te worden.

Meer info via: www.fotobiennale.be

2. Het vernieuwde Ensorhuis 

Oostende is de stad van James Ensor. Ensor werkte en woonde bijna zijn hele leven in de Vlaanderenstraat, na zijn dood werd zijn woonhuis gepromoveerd tot museum. Het Ensorhuis kreeg onlangs een heuse update en werd omgetoverd tot uniek belevingscentrum. In het vernieuwde Ensorhuis bewonder je niet alleen de kunst van de bekende schilder, maar bezoek je ook zijn woon-en werkplek, neus je door zijn brieven en foto’s en stap je binnen in de oude souvenirwinkel van zijn moeder.

Meer info en ticket via: www.ensorstad.be

3. Shop ’till you drop

Na de jaarlijkse editie van #MODEinOOSTENDE weet iedereen dat je heerlijk kan shoppen in de mooiste kuststad. Onze laatste ontdekkingen bevinden zich op de Oosteroever: zo is de gloednieuwe concept store Raé zeker de overstap waard. Raé verzamelt topmerken als Paul & Joe, Morobé, Stand Studio, MSGM en Rotate onder één dak. Spring zeker ook even binnen bij de buren van Kabine, waar je naast een fantastische collectie kinderkleding ook gezellig kan lunchen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Raé (@rae.oosteroever)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info Raé: www.rae-oosteroever.com – Meer info Kabine: www.kabine.be

4. Gastronomisch genieten

De Koning der Badsteden is natuurlijk bekend om haar knapperige garnaalkroketten (Madam Kroket is wat ons betreft de place-to-be voor de beste), maar ook de meest hippe adresjes lijken er als paddenstoelen uit de grond te springen. Wij schoven onze voeten onder tafel bij Rocco Eats, de gastrobar maakt zijn gerechten op de houtskoolgrill en in een authentieke houtoven. Ze werken steevast met lokale en verse producten en dat proef je.

Pladijs op de grill met sweet chili dressing bij Rocco Eats

Meer info: rocco-eats.com

5. Logeren voor een prikje

Logeren kan dan weer aan zeer democratische prijzen bij Upstairs. Het originele interieur in zwart, geel, groen, hout en beton met hangplantlampjes en andere leuke vondsten tovert een glimlach rond je lippen. Wie jong van geest is, neemt er de binnenglijbaan naar beneden, in plaats van de trap. Alle kamers hebben een smart-tv, supersnel internet en een inloopdouche, maar de grootte varieert volgens je budget. Van small (20 m2) en bijzonder betaalbaar, tot extra large (30 m2).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Meer info: Upstairshotel.com

Foto’s door Jan Dekeyzer. 

Nog meer lezen over Oostende: