Zon, zee & design: 7 x designadressen in en rond Oostende

Ga jij ook niet op reis deze zomer? Jammer, maar dan heb je wel hét perfecte excuus om je interieur eens een stevige make-over te geven! Deze zeven adresjes in en rond Oostende zijn een must-visite voor wie houdt van design. Of het nu is om hippe items te scoren, wat inspiratie op te doen of gewoon om even te genieten van al dat moois.

 

1. Kabine Oostende: voor klein en groot

Eliza De Waele gaat hard. Na de opening van een webshop in 2017 en van woonwinkel Kabine in Koksijde in 2018, volgde in 2019 een tweede filiaal van Kabine in Oostende, ook al op de trendy Oosteroever. In zowel de online als de offline wereld van Kabine speelt mooi design voor kinderen de hoofdrol, met mooie bijrollen voor inspirerende interieurspullen, verzorgingsproducten, cadeautjes, workshops en horeca.

Kabine: Fortstraat 16, Oostende

 

2. Gallerie BeauSite: smullen!

Lekker eten, kunst, design: als dat geen aantrekkelijke combinatie is, weten wij het ook niet meer. Wie het met ons eens is, zit goed bij BeauSite. In een oud art-decopand aan de dijk kun je kunst en vintage design kijken en kopen, én iets eten of drinken. Verse handgepelde noordzeegarnalen, tong, vissoep of oesters, iemand?

BeauSite: Albert 1-promenade 40A, Oostende

 

3. Design Oostende: op grote schaal

Tien jaar geleden verhuisden de broers Bruno en Maarten de designwinkel van hun vader naar een oude Fiatgarage. Vandaag is Design Oostende bekend tot ver buiten de Koningin der Badsteden. Toch is op de lauweren rusten er niet bij. Terwijl de grote showroom (1.500 m2) op de vertrouwde stek aan de Koninginnelaan blijft, verhuist de bijbehorende lifestyleboetiek naast de Kursaal deze zomer naar een vier keer zo grote locatie in de opkomende wijk Oosteroever, waar zich onder andere ook al het door Design Oostende ingerichte restaurant Storm bevindt.

Design Oostende showroom: Koninginnelaan 52, Oostende
Concept gallery: Hendrik Baelskaai 8, Oostende 

 

4. Home by Lilly: moois op post

Ellen Distave was marketeer bij bpost en zwanger van haar tweede kind toen ze in 2012 haar zaak Lily opende in een pand dat al vier jaar leegstond in een ietwat verloederde buurt in Oostende. ‘Iedereen verklaarde mij voor gek.’ Onterecht. Acht jaar na datum is Lily zowel on- als offline een succesverhaal, en een place to be voor fashionista’s en liefhebbers van mooie meubels en interieuraccessoires.

Home by Lilly: Herstraat 5, Oostende 

 

5. Lett: licht en scandiliefde

In 2019 opende in de Bredense Kapelstraat Lett de deuren, een verwijzing naar het Noorse woord voor licht. Het winkelconcept is helemaal van deze tijd: betaalbaar, pinterest perfect design in Scandinavische stijl met een grote focus op online. Zo kun je bijvoorbeeld in de showroom een bepaald type stoel uitproberen, die je dan op de site ook in andere kleuren kunt kopen.

Lett: Kapelstraat 173, Bredene

 

6. ANDRS Concept Store: anders en beter

Een tof cadeautje scoren lukt zeker bij ANDRS, waar je zowel kleding, accessoires als design vindt, voor klein én groot.

ANDRS: Fritz Vinckelaan 80C, Bredene

 

7. B&B Spoor. 62: heen naar dromenland

B&B Spoor. 62 is een verbouwd treinstation, vernoemd naar de spoorlijn die zich er vroeger bevond. Waar ooit sporen lagen, ligt nu een fietspad. En in de nieuwe vleugel van het oude gebouw zijn zich vandaag twee serene, in lichte aardetinten ingerichte gastenkamers, beide met openslaande deuren naar een prachtige tuin. De gedroomde plek om helemaal tot rust te komen.

Spoor. 62: Moerdijkstraat 29, Moere

 

Meer over design en interieur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content