5 tips voor een lowcost citytrip

Dit zijn onze tips voor een fantastische citytrip met een kleine portemonnee.

Niet veel geld op je bankrekening maar toch nood aan een citytrip? Met de volgende tips in het achterhoofd bespaar je heel wat uit, zonder elke dag fastfood te eten, of in slaapzalen de nacht door te moeten brengen.

Tip 1: Genius Travel

Als je een beperkt budget hebt, en zeer open minded bent over de reisbestemming, kan het een tip zijn om te surfen naar geniustravel.com. Op deze site zoek je vliegtuigtickets en hotels op basis van je budget. Je duidt zelf een minimum en maximum bedrag aan, en GeniusTravel berekend voor jou waar je met dat budget heen kunt gaan.

Tip 2: Voordeelkaarten

Vrije toegang tot de toeristische topattracties, leuke kortingen, voorkeursbehandelingen en gratis openbaar vervoer... en dat allemaal door 1 kaart te gebruiken: We love citycards! Met deze kaart op zak kun je in 39 steden in 21 Europese landen erg je voordeel doen.

Tip 3: Freetours

Een echte must-do tijdens een citytrip, is een begeleide wandeling waarmee je op een educatieve manier de stad leert kennen. Maar wist je dat je in heel wat steden, overal ter wereld zo’n wandelingen gratis kunt doen? Ga eens een kijkje nemen bij Sandemans New Europe, waar 18 citytrip bestemmingen in Europa, de VS en het Midden-Oosten een free tour aanbieden.

Tip 4: Goedkoop eten

Op restaurant gaan is leuk, maar je eigen picknick klaarmaken is soms nog veel leuker. Heel wat steden hebben grote markten waar je (vaak) goedkoop lekkere, verse en lokale producten kunt kopen. Ga in Barcelona naar Mercat de la Boqueria, of in Londen naar Borough Market en kies zelf wat er deze namiddag op het menu staat.

Tip 5: Gratis musea

Wist je dat 12 musea uit de top 20 van de meest bezochte musea wereldwijd gratis te bezoeken zijn? Het MET in New York en het British Museum in Londen bijvoorbeeld zijn absolute must-do’s waarvoor je niets hoeft te betalen. Andere musea, waar wel een prijskaartje aan vast hangt, zijn vaak 1 keer per week of per maand vrij toegankelijk. Hou dus hun website in de gaten, en plan je citytrip rond de gratis bezoekdagen.

Lees ook: 

Partner Content

Gesponsorde content