5 travelhacks voor een geslaagde wintervakantie

Op reis gaan tijdens de feestdagen is heel erg cosy. Al kan het tegelijk ook je geduld flink op de proef stellen. Denk maar aan die overvolle luchthavens, urenlange files en peperdure prijzen. Behalve als je deze 5 travelhacks voor de perfecte wintervakantie toepast.

1. Stuur je pakjes op verkenning

Delen jullie cadeautjes uit op locatie? Stuur die dan al een paar dagen eerder op verkenning met een koerierdienst of bagagedienst, daar bespaar je flink wat duiten mee. Moeten ze toch echt in je koffer? Pak ze dan nog niet in, maar neem aparte verpakkingen mee. Zo heb je geen crisissituatie als je pakjes onderweg wat turbulentie tegenkomen en niet zonder papierscheuren op locatie raken.

2. Verwijder je cookies

In plaats van non-stop op je refresh knop te duwen, omdat je hopeloos op zoek bent naar de voordeligste prijzen, kan je beter snel je cookies en surfgeschiedenis verwijderen. Zo vermijd je dat travel operators je pad kunnen traceren alsof je broodkruimeltjes hebt rondgestrooid. Lees: eerlijke prijzen zonder gefoefel van zaken die je op andere websites al tegenkwam.

3. Vertrek op de feestdag

De dag voor Kerst of Nieuwjaar zijn de drukste momenten in vlieghavens en op de autostrade. Dat komt omdat iedereen op de feestdag zelf al op locatie wil zijn. Dat betekent dus ook dat jij – if you're willing – zonder opstopping en voor een veel zachter prijsje reist als je op die feestdag zelf vertrekt.

4. Download de app van je vliegtuigmaatschappij

Hoewel combi-apps als GateGuru heel slim bedacht zijn, biedt alleen de app van je eigen vliegtuigmaatschappij je updates sneller dan een F16. Bovendien kan je via die apps ook inchecken, je bagage tot op de voet volgen en je weg vinden met een handige kaart van de luchthaven. En met een beetje geluk profiteer je zelfs van gratis entertainment tijdens je vlucht.

5. Boek op voorhand een dagpas voor de spa

Geen betere ontspanning tijdens die overdrukke feestdagen dan een dagje in de wellness. Jij bent echter niet de enige die zo denkt. Boek daarom op voorhand een dagpas voor het zwembad en de spa-faciliteiten, zodat je ter plekke niet voor verrassingen komt te staan.

Lees ook:

Zo reis jij ecologisch

Waarom boek je niet één van deze acht onvergetelijke reizen?

Reis je single? Hou dan deze tips in je achterhoofd.

Partner Content

Gesponsorde content