5 Ultieme citytrips per fiets

Met de auto de stad inrijden, zorgt dikwijls voor klamme handjes en een slecht humeur. De files, geringe parkeerplaatsen en smalle straatjes zorgen voor de nodige stress. Waarom de stad tijdens je citytrip niet verkennen met de fiets? Wij selecteerden met behulp van de gidsen Fiets & The City 5 ultieme fietssteden!

Fietsstad 1: Amsterdam

Als er één fietsstad niet mag ontbreken, dan is het Amsterdam! Fietsen is er een absolute must en de fiets is er niet meer weg te denken uit het stadsbeeld. In Amsterdam fiets je langs grachten, gebouwen met trapgevels, kleine steegjes en hypermoderne architectuur. Fiets over de Prinsengracht en maak een korte tussenstop bij Café Thijssen op de Lindegracht voor een stuk appeltaart en kop koffie of ontdek het kunstmatige Java-eiland in het IJ. Een stadsfiets huren? Dan kun je best naar StarBikes of Recycles Bicycles gaan gelegen in het centrum van de stad.

Fietsstad 2: Berlijn

Berlijn is een groene, bruisende en uitgestrekte stad, ideaal om met de fiets te ontdekken. Bij Gottlob één van de populairste cafés in Berlijn kun je energie opdoen om je dag goed te beginnen. Fiets vervolgens verder richting Tiergarten langs het kanaal achter de Berlin Zoo. Trap langs historische gebouwen als Reichstag en checkpoint Charlie om nadien te ontspannen bij de Admiralbrücke aan het kanaal waar de Kreuzbergers elkaar ontmoeten. Fietsen huren kun je o.a. bij Faltrad Direktor in Charlottenburg of Berlin On Bike in de Kulturbrauerei in Prenzlauer Berg.

Fietsstad 3: Londen

Je zou het misschien niet zeggen, maar Londen is een echte fietsstad. Jarenlang waren de fietsers in de minderheid maar sinds de bomaanslagen van juli 2005 ruilden velen het openbaar vervoer in voor de fiets. Ook de recente opwaardering van de wielersport is één van de succesfactoren. Voor korte ritjes is er het automatische verhuursysteem de Barclays Cycle Hire. Bovendien is er app beschikbaar om je dichtstbijzijnde fietsenhuurpunt en de beschikbaarheid te checken. Fiets langs het kanaal van London Fields tot het hippe Broadway Market.

Fietsstad 4: Barcelona

Onder de palmbomen van het ene terrasje naar het andere fietsen kan in Barcelona. De Spaanse stad laat niet veel auto's toe en is ideaal om met de fiets te verkennen. Sinds 2007 bestaat voor de inwoners het fietsprogramma Bicing, waardoor het aantal fietsgebruikers in de stad steeg met 81%. De toerist kan op verschillende plekken in de stad een fiets huren en genieten van een tochtje langs de kustlijn. Maak een ritje langs de Sagrada Familia of werp een blik op de kunstwerken van Gaudi.

Fietsstad 5: Parijs

Wil je net als in de Tour de France fietsen op de Champs-Elysées dan moet je in Parijs zijn. Hoewel Parijs bekend staat om zijn agressieve verkeer is de situatie de laatste jaren flink verbeterd, zo zijn grote delen van de Seine-oever fietsvriendelijk gemaakt. Voor korte ritjes kan je terecht bij fietssysteem Vélib. Gépetto & Vélos in het vijfde arrondissement huurt iets stijlvollere fietsen voor langere ritten. Trap voorbij de Notre Dame op Île de la Cité en neem de voor voetgangers voorbehouden Pont des Arts over de Seine waar je de piramide op de binnenplaats van het Musée du Louvre kunt zien.

Partner Content

Gesponsorde content