Home Lifestyle Reizen 5 x bezienswaardigheden in Boedapest

5 x bezienswaardigheden in Boedapest

5 x bezienswaardigheden in Boedapest

Een citytrip naar Boedapest is altijd de moeite waard. De koningin van de Donau heeft heel wat de bieden voor een heerlijke citytrip. Ontdek onze favoriete bezienswaardigheden in Boedapest.

Parkeiland

Margareta-eiland

Wie even uit de drukte van het bruisende Boedapest wil ontsnappen, zit goed op het prachtige Margareta-eiland. Het gigantische stadspark ligt pal in het midden van de Donau, en is zowel met Boeda als met Pest verbonden door een brug. Op het eiland kun je heerlijk relaxen tussen het groen, ontspannen in een kuuroord en de avond afsluiten in het openluchttheater.

Romantische brug

Kettingbrug

Kuier met je geliefde heerlijk over de oudste brug van Boedapest. De Kettingbrug is veruit de mooiste van de stad en verbindt het Adam Clarkplein in Boeda met het Rooseveltplein in Pest. Deze romantische brug heeft twee indrukwekkende pijlers in de vorm van antieke triomfbogen. Vooral ’s avonds levert dit prachtige uitzichten op.

Stad der baden

Széchenyi baden

Boedapest wordt geroemd voor zijn badhuizen, en de Széchenyi baden zijn één van de grootste van Europa. Het water van de buitenzwembaden komt uit een warmwaterbron waardoor het water altijd rond 34 graden schommelt. Het mineraalwater wordt geapprecieerd bij reumapatiënten, maar ook een fervent citytripper zal de genezingskracht voor stramme spieren zeker op prijs stellen.

Kunst & cultuur

Heldenplein

Het Heldenplein verzamelt kunst en cultuur op één plek. Het indrukwekkende Millenniummonument domineert het plein, en is de winnaar van de Wereldtentoonstelling in 1900. Links en rechts van het plein vind je het Museum voor Schone Kunsten en de Kunsthal, waar kunstliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Voor ieder wat wils dus, op het Heldenplein in Boedapest.

Schoenen op de Donaukade

Schoenen Donaukade

Kippenvel gegarandeerd bij het imponerende gedenkteken aan de Donaukade. 60 paar schoenen vertegenwoordigen de Joden die er koudbloedig zijn vermoord in de Tweede Wereldoorlog. Voor ze geëxecuteerd werden moesten ze hun schoenen uittrekken, waarna ze in de rivier vielen en meegesleurd werden door de stroming. Een beklijvend monument wat je toch gezien moet hebben in Boedapest.

 

Citytrip plannen naar Boedapest? Check dan ook onze 3 favoriete hotels om heerlijk te logeren in deze mooie stad.