Dit weekend aan de kust en zin om met de fiets op pad te gaan? Dit zijn de mooiste routes aan de Belgische kust.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

1. Kunst kijken met de Beaufort Westkust fietsroute

Het is alweer de zevende editie van Beaufort, de kunsttriënnale aan de kust. Die kun je met de fiets, te voet of per tram bezoeken. Er zijn drie uitgestippelde fietslussen (Westkust – Middenkust – Oostkust), je fietst langs heel uiteenlopende kunstwerken.

Startpunt: bekijk de website om de fietsroute te downloaden.

2. Meer dan 30 km genieten op de knooppuntroute rond Bredene

Start Bij Knooppunt 8 voor een route van 32,2 kilometer rond Bredene. Je fietst langs de zee en duinen, maar komt onderweg ook gezellige dorpjes en akkers tegen. Sluit af met de veerboot naar Oostende.

Startpunt: Knooppunt 8, Vuurtorenweg Oostende. Meer info en het plannetje vind je hier.

3. Natuur en ijsjes in Knokke-Heist

Ben je in Knokke en wil je genieten van de prachtige natuur, dan is deze route van 27 kilometer iets voor jou. Je start bij Anemos Beachclub (knooppunt 13) of aan de ingang van het Zwin Natuurpark. Onderweg stop je voor een heerlijk en ambachtelijk ijsje bij Hazegras.

Startpunt: Knooppunt 13 (Anemos Beachclub) of knooppunt 86 (Ingang het Zwin). Meer info op de website.

4. Met de kids fietsen in De Haan

Wil je niet al te lang fietsen, dan is deze 15 kilometer lange route doorheen De Haan en Wenduine perfect. Je rijdt onder andere door de idyllische dorpskernen van Vlissegem en  Klemskere. In die laatste vind je het Reigershof: een geitenboerderij waar je alles te weten komt over geitenkaas of zelf de handen uit de mouwen steekt. In parkdomein La Potinière in De Haan kunnen de kinderen zich uitleven tijdens een potje minigolf of op de speelpleinen.

Startpunt: Knooppunt 6 (aan het historisch tramstationnetje in het centrum van De Haan) Bekijk de website voor meer info.

5. Geschiedenis op de Frontroute 14-18

Zin in een stevige fietstocht en een streepje cultuur, dan is de 100 kilometer lange Frontroute 14-18 een goed idee. Je fietst doorheen het frontzonelandschap en ziet tal van herdenkingspunten.

Startpunt: Bezoekerscentrum Westfront Nieuwpoort. Bekijk de website voor meer info.

Dit artikel maakt deel uit van Feelings grote zomerplan 2021 om alles uit je vakantie te halen. Ontdek hier nog meer tips en leuke artikelen. 

Meer tips voor de kust: