5 x de mooiste meren van Scandinavië

Diepblauw water, torenhoge bergen... een vakantie in Scandinavië is er eentje van extremen.

Plan je voor het eerst een reisje richting Scandinavië? Of is het je favoriete vakantiebesteming waar je jaar na jaar opnieuw naartoe wordt getrokken? Wat dan ook, deze vijf meren zijn erg bijzonder én absoluut een bezoekje waard.

Met Scandinavian Airlines SAS kun je meermaals per dag vliegen naar Oslo, Stockholm of Kopenhagen.

1) Vättermeer in Zweden

In het zuiden van Zweden ligt het Vättermeer, het tweede grootste meer van het land, op een steenworp van Jönköping. Hier kun je een drijvend huisje, stuga genoemd, mét sauna huren. In de stuga is al het nodige materiaal aanwezig: je kunt er koken, genieten op de patio en zweten in een bastu (sauna). De bastu heeft een opening in de vloer, hierdoor kun je met je voeten snel verkoeling zoeken.... zo wordt de grond onder je voeten nooit te heet. 

2) Gjendemeer in Noorwegen

Jotunheimen

Het Gjendemeer ligt in het Nationaal Park Jotunheimen. Verken het park en het meer te voet, maar vergeet hierbij niet om stevige wandelschoenen aan te trekken. Het Nationale Park heeft verschillende meren, onder andere ook Tyin, Gjende en Vinstri. Wij raden je aan de Beseggen route te volgen, een uitdagende tocht tussen het Gjende meer en het Bessvatnetmeer.

3) Maridalsvannetmeer in Noorwegen

Maridalsvannet

Het Maridalsvannetmeer leent zich ideaal voor een sportieve activiteit: hardlopen. Volg de Akerselva rivier vanaf het Maridalsvannetmeer waarna je in het centrum van Oslo terecht komt. De route is zo’n 8 kilometer lang, perfect om de dag op een actieve manier op gang te trekken.

4) Mälarenmeer in Zweden

Malaren

De Zweedse hoofdstad Stockholm, blinkt uit met zijn ligging op 14 eilanden. Op deze plek mengt het water van de Baltische zee zicht met de wateren van het Mälarenmeer. In Stockholm is water dus nooit veraf. Ga de stad eens met de fiets verkennen, rij bij voorkeur richting het stadsdistrict Djurgârden, dat bekend staat om zijn nationaal stadspark aan de oevers van het Mälarenmeer.

5) Siljanmeer in Zweden

Siljan

Het Siljanmeer ligt in de provincie Dalama, dat de bijnaam ‘berenland’ kreeg. Van mei tot en met september kun je vanuit Leksand, Rättvik of Mora met het oude stoomschip M/S Gustaf Wasa cruisen over het Siljanmeer. Combineer dit met een bezoek aan het grootste berenpark van Europa: het Orsa Gröndklitt Björnpark.

Partner Content

Gesponsorde content