5x historische hotels in Brugge

Ontdek onze favoriete historische hotels in Brugge.

Wie aan Brugge denkt, denkt aan een rijke geschiedenis. Ideaal voor een heerlijke citytrip in eigen land. Ontdek onze favoriete hotels in de historische sfeer.

1. The Pand

The Pand

Logeren in een Brugs koetshuis uit de 18de eeuw? Het kan bij The Pand, gelegen in de binnenstad van Brugge, op loopafstand van de historische markt. Het koetshuis is omgetoverd tot een luxueus boetiekhotel dat stijlvol is ingericht met waardevol antiek en originele kunstvoorwerpen. Waan je de koning ter rijk in de indrukwekkende bibliotheek, drink een heerlijk wijntje in de bar en geniet van het haardvuur in de salons.

Kamers vanaf € 167

2. Hotel de Orangerie

Hotel de Orangerie

Dit voormalige klooster uit de 15e eeuw heeft een tweede leven gekregen, en wel als romantisch en luxueus boetiekhotel de Orangerie in het hartje van Brugge. Na een dagje rondkuieren in deze prachtige stad, kom je heerlijk tot rust in de prachtige kamers van het hotel. Nog niet klaar voor bed? Geniet dan nog van een heerlijke Engelse High Tea op het terras, vlak aan de rei.

Kamers vanaf € 155

3. Grand hotel Casselbergh

Grand hotel Casselbergh

Grand hotel Casselbergh verenigt de rijke historie van Brugge met moderne luxe. Het hotel is een samensmelting van drie historische woningen: Casselbergh, Zeven Torens en ’t Fransch Schildt. De kamers zijn klassiek ingericht met een moderne touch en hebben een prachtig uitzicht op de Brugse reien. Relax in de 16de eeuwse kelders in een waar wellnessparadijs.

Kamers vanaf € 175

4. Die Swaene

Die Swaene

Dit luxueuze hotel Die Swaene is ideaal voor verliefde koppeltjes. Alle kamers zijn ingericht in de romantische stijl. Rust uit na een dag sightseeing in de 18de eeuwse salon “Gilde van de Scheppers”. De beschermde schilderingen op het plafond en deurlijsten wijzen op de rijke geschiedenis van het gebouw. Wie wil kan ook een verfrissende duik nemen in het binnenzwembad of relaxen in de sauna.

Kamers vanaf € 186

5. B&B De Corenbloem

B&B De Corenbloem

Dit 18de eeuws herenhuis werd verfraaid tot de romantische B&B De Corenbloem in historisch Brugge. Met een middeleeuwse kern bevat het herenhuis een mix van stijlen. Zo is de gastensalon deels ingericht in de rococostijl en deels in de stijl van Louis XVI. Oude deuren, plankenvloeren en schouwen dateren uit de 18de eeuw en zijn in hun originele vorm bewaard gebleven. Een verblijf in deze B&B is een reis door tijd naar het oude Brugge.

Kamers vanaf € 160 

Lees ook: 

Partner Content

Gesponsorde content