6 hotels in Hasselt voor een heerlijk weekendje weg

Genieten van rust en tegelijkertijd lekker eten, fijn shoppen en een bezoekje brengen aan het modemuseum? Dan moet je in Hasselt zijn. Op zoek naar de perfecte logeerplek? Wij tippen vijf hotels in hartje Hasselt die écht de moeite waard zijn.

Villa Saporis

Hotels in Hasselt: villa Saporis Villa Saporis

Villa Saporis in Hasselt is een geklasseerd charmehotel in de stad van de smaak. Vandaar ook de naam ‘Saporis’ wat in het Latijn ‘van de smaak’ betekent. Geniet er van stijlvolle kamers – voor speciale gelegenheden boek je er een suite met infraroodsauna en bubbelbad – en duik bij mooi weer in hun grote zwemvijver. Het hotel ligt op 800 meter van de Hasseltse binnenstad en op 500 meter van het station, waar ze je met een gratis taxidienst komen halen als je dat wenst. Voor speciale gelegenheden boek je bij Villa Saporis een suite met privé-infraroodsauna en bubbelbad.

Vanaf 107 euro per nacht, meer info vind je hier.

’t Hemelhuys

't Hemelhuys

’t Hemelhuys

’t Hemelhuys

op zoek naar een hotel om helemaal tot rust te komen in Hasselt? Charmehotel ’t Hemelhuys is de place to be. Het hotel in hartje Hasselt is een project van Ann en Liesbeth, twee vriendinnen die dol zijn op de stad. Ze gebruikten voor de inrichting natuurlijke en warme materialen, voor de meubels gingen ze zoeken bij antiquairs in de Provence. Alle ingrediënten om even helemaal tot rust te komen dus.

Vergeet zeker niet om het ontbijt mee te pikken, de gastvrouwen bakken dagelijks zelfs de broden, croissants en pistolets. Bij mooi weer geniet je daarvan in de stadstuin. Absoluut de moeite waard.

Vanaf 90 euro per nacht, meer info vind je hier.

Yup

Hotels in Hasselt: YupYup

Yup is hét hotel voor moderne avonturiers in Hasselt die van comfort en stijl houden. YUP is de jongste telg van hotelgroep Different Hotels in Hasselt en verwijst naar Young Urban Professional. Met een knipoog naar de yuppies – de succesvolle werkende en luxueuze vrouw of man uit de jaren ’80 – is het een hotel voor moderne avonturiers die van comfort en stijl houden. De YUP Cabin is een moderne en slim ingerichte kamer waar alles rond het bed draait. Het is voor yuppies immers een cocoon waar ze Netflix kijken, e-mails checken en in contact blijven met de wereld dankzij het multifunctioneel led-scherm. Op het gelijkvloers van het YUP hotel stel je je ontbijt zelf samen.

Vanaf 64 euro per nacht, meer info vind je hier.

Het Menneke

Het Menneke

Het Menneke

Het Menneke

Dit charmant hotel bevindt zich in een historisch pand in het centrum van Hasselt. Het herenhuis uit 1900 is de perfecte uitvalsbasis om Hasselt te verkennen. Het ligt pal in de historische stad, maar voor je die bezoekt, geniet je eerst van het uitgebreide ontbijt. Liever uitslapen? Ook voor een lunch kun je hier terecht. De kamers verwijzen stuk voor stuk naar iets wat typisch is aan Hasselt. Wat denk je van de speculooskamer (Speculoos is een van de Hasseltse lekkernijen) of de Japanse kamer (gebaseerd op de Japanse tuin)?

Vanaf 90 euro per nacht, meer info vind je hier.

De Groene Hendrickx

De Groene Hendrickx

Dompel je onder in een oude jeneverstokerij en overnacht in één van de themakamers in hotel ‘De Groene Hendrickx’ in Hasselt. Kom binnen in een oude jeneverstokerij en overnacht in één van de 22 gezellig ingerichte kamers. Het hotel telt zes smaak- en spraakmakende themakamers die Hasselt typeren: Japanse tuin, speculaas, mode, jenever, De Lange Man en Hendrik van Veldeke. Wij tippen de Lazy Sunday aanbieding: een niet te missen arrangement met een smaakroute, ontbijtbuffet met showcooking, een driegangenmenu én overnachting in dit mooie hotel in Hasselt.

Vanaf 95 euro per nacht, meer info vind je hier.

Hassotel

Hassotel

Luxe in het centrum van Hasselt vind je in het Hassotel. Op zo’n 600 meter van de Grote Markt biedt Hassotel de perfecte ligging voor een weekendje shoppen. Nood aan wat luxe? Ga voor het penthouse en geniet van een prachtig uitzicht over de stad en slaap in bedden ontworpen door Stijn Helsen himself. In het restaurant geniet je à la carte van verfijnde gerechten onder leiding van Frank Treunen.

Vanaf 100 euro per nacht, meer info vind je hier.

Meer tips voor je weekend Hasselt:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content