In de zomermaanden maken de regenwolken in Londen plaats voor zonneschijn. Het ideale moment om een citytrip naar deze bruisende stad te plannen. Bovenop de leuke bars, winkels, musea en bezienswaardigheden vind je in Londen deze zomer enkele uitzonderlijke evenementen die zeker en vast een bezoekje waard zijn.

 

Taste of London

Van 13 tot 17 juni kan je in Regent’s Park genieten van het Taste of Londen festival. Dit is dé zomerse highlight voor alle foodlovers in de stad. Londens beste chefs laten je kennismaken met hun favoriete gerechtjes en geven live kookdemonstraties. Wil je liever zelf je handen uit de mouwen steken? Dat kan! Het festival biedt ook verschillende kook- en cocktailworkshops waar je je voor kan inschrijven.

Tickets en info: london.tastefestivals.com

 Michael Jackson: On The Wall

Michael Jackson is een icoon dat niet snel vergeten zal worden. Heel de zomer lang kan je in de National Portrait Gallery een tentoonstelling bezoeken over de invloed van de king of pop op de hedendaagse kunst. De expo brengt kunstwerken, geïnspireerd op de zanger, van meer dan veertig kunstenaars samen.

Tickets en info: npg.org.uk

Carnaby Street Eat

Carnaby Street is de place to be op zaterdag 11 augustus. De straat wordt omgevormd tot een voetgangerszone met meer dan 30 verschillende eetstandjes van West Ends beste bars en restaurantjes. Daarnaast word je hier gedurende de hele dag voorzien van live jazzmuziek en kan je meerdere kookdemonstraties bijwonen. Toegang tot het foodfestival is helemaal gratis en de hapjes zijn verkrijgbaar vanaf 5 pond.

Azzedine Alaïa: The Couturier

Tot en met 7 oktober kan je in het Londense Design Museum terecht voor een tentoonstelling gewijd aan de beroemde modeontwerper Azzadine Alaïa. Hij had een geslaagde internationale modecarrière en zijn ontwerpen waren geliefd door verschillende internationale sterren van Naomi Campbell tot Rihanna en Michelle Obama. De expo volgt de ontwerper op zijn levensweg van jonge beeldhouwer tot succesvolle modeontwerper.

Tickets en info: designmuseum.org 

Buckingham Palace

Ga deze zomer eens een dagje op bezoek bij her majesty the queen. Gedurende tien weken deze zomer opent Buckingham Palace zijn deuren voor bezoekers. Tijdens een tour doorheen het paleis wandel je net als Meghan Markle doorheen de troonzaal, balzaal en de koninklijke tuinen. Boek je tickets zeker op tijd, want de bezoekdagen zijn doorgaans erg druk.

Info en tickets: tickets.royalcollection.org.uk

Greenwich+Docklands International Festival

Deze zomer kan je in Londen terecht voor het grootste openluchtkunstfestival van de stad. Van 21 juni tot 7 juli vind je op verschillende locaties in de stad een uiteenlopende programma van dans, geluidsinstallaties, theater en acrobatie van zowel nationale als internationale artiesten. De meeste voorstellingen zijn daarnaast ook helemaal gratis.

Tickets en info: festival.org

 

Praktisch

In amper 2u sta je met de Eurostar vanuit Brussel in Londen. Tickets zijn er vanaf 39 euro voor een enkele reis. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis. Je hebt recht op 2 stuks bagage en één stuk handbagage per passagier. Er is geen gewichtsbeperking.

Tip: Reis in Business-premier op de Eurostar en geniet van een heerlijk en duurzaam gerecht van jonge chef Matthieu Coiffard. Vorig jaar won hij de wedstrijd van Eurostar en gedurende drie maanden kan je zijn winnende varkensrollade met beetgare groentjes proeven op de trein.

Wil jij jouw gerecht ook laten schitteren in de Business Premier reisklasse van Eurostar? Neem dan nu deel aan een nieuwe editie van de Bedenk een duurzaam Business Premier-gerecht”-wedstrijd en stuur voor 29 juni jouw gerecht in via de eurostar website.

 

Meer tips in Londen: