6 unieke plekjes in Berlijn

Berlijn blijft een op-en-top citytripbestemming. Met de volgende adresjes, helpen we je graag op weg in deze grote stad

Weinig steden zijn zo veelzijdig als Berlijn. Zowel cultuurliefhebbers, fashionista’s als levensgenieters komen er aan hun trekken. Visit Berlin lanceerde net de nieuwe gratis app Going Local, waarmee je jouw citytrip in deze grote stad tot in de puntjes kunt voorbereiden. En deze zes adresjes mag je er absoluut niet overslaan. Met Jetairfly vlieg je vanuit Antwerpen in 1 uur naar Berlijn, voor € 60 heen en terug.

Prestigieus warenhuis

KaDeWe is hét winkelcentrum van Berlijn, en is na Harrods in Londen het grootste winkelcentrum van Europa. Juwelen, kleren, parfum, decoratie, multimedia... KaDeWe heeft het allemaal in huis. Maar hét paradepaardje van dit winkelcomplex is de gastronomische afdeling Feinschmeckeretage. Neem de lift naar de 6de verdieping en kom in de zevende hemel terecht. De beste delicatessen, 3500 soorten wijnen, 1200 soorten kaas en ga zo maar even door. Absoluut een bezoekje waard!

KaDeWe, Tauentzienstraße 21-24, 10789 Berlin, Duitsland

Op twee wielen

Met zijn vele groene parken, brede lanen en relatief weinig verkeer is Berlijn eenvoudig met de fiets te verkennen. Berlin on Bike heeft een aanbod van 10 themaroutes door Berlijn. Je kunt onder meer kiezen voor een tour langs de highlights van de stad, fietsen langs de muur, of een nachtelijke sightseeing tour. De Toekomst Berlijn Tour is onze favoriet. De tochten duren gemiddeld 3 uur, en in die tijd zie je de stad op een heel andere manier. De persoonlijke verhalen en tips van de Nederlandstalige gids krijg je er gratis bij.

Bike Tour, Kulturbrauerei Hof 4 – Knaackstrasse 97, 10789 Berlin, Duitsland

Chocoladewereld

Toegegeven, België blijft het land met de lekkerste chocolade. Maar Fassbender & Raush in Berlijn moet niet onderdoen. De grootste chocolaterie ter wereld ligt op de Gendarmenmarkt. In het imposante gebouw vind je zowel een chocoladewinkel, chocoladebar en een chocoladerestaurant. In de shop staan belangrijke Berlijnse monumenten, zoals de Reichstag en de Brandenburger Tor, nagemaakt in chocolade. Kijken mag, opeten jammer genoeg niet.

Fassenbender & Raush, Charlottenstrasse 60, 10117 Berlin, Duitsland

Pop-up

Laat je niet misleiden door de naam van shoppingcenter Bikini Berlin, vlakbij de Berlijnse Zoo: hier vind je nauwelijks een bikini! Dit winkelcentrum werkt volgens het pop-upconcept. Enkel tijdelijke winkeltjes, maar ook tentoonstellingen en leuke eethuisjes vind je onder het industriële dak. Op de tweede verdieping is er een groot terras met uitzicht op de Berliner Zoo. Als het zonnetje schijnt, is het zalig hier een glaasje te drinken, met zicht op de bavianen en aapjes.

Bikini Berlin, Budapester Strasse 38-50, 10787 Berlin, Duitsland

Verkeerslichtmannetje

Op wandelafstand van het Alexanderplatz, ligt de Hackesche Höfe. Het zijn acht groene binnenplaatsen tussen huizen die in jugendstil werden opgebouwd. Je vindt er kleine, charmante winkeltjes en cafeetjes. Spring zeker binnen bij de Ampelmannshop. Het symbool van Berlijn, het groen/rode verkeersmannetje, dat je in alle mogelijke gedaanten in deze leuke shop kunt kopen.

Ampelmannshop, Rosenthaler strasse 40-41, Hackesche Höfe, Hof 5, 10178 Berlin, Duitsland

Zicht op de aapjes

Op de 10e verdieping van 25 Hours hotel, ligt een geheime cocktailbar verscholen. The Monkey bar heeft een magnifiek uitzicht over de Berlijnse skyline én de apen in de Berliner Zoo. Het is een hippe bar met lekkere cocktails en palmbomen. Aan de andere kant van deze verdieping, ligt restaurant Neni. Hier zorgt chef Haya Molcho voor Duitse klassiekers in een zuiders jasje door gebruik te maken door Perzische, Marokkaanse en Turkse ingrediënten.

Monkeybar, Budapester Strasse 40, 10787 Berlin, Duitsland

Partner Content

Gesponsorde content