6A is de populairste vliegtuigstoel

Een poll van Skyscanner onder 1000 passagiers onthult welke vliegtuigstoel het meest in trek is bij passagiers. Blijkt dat stoel 6A de meest populaire vliegtuigstoel is, en stoelnummer 31E het minst populair, helemaal achteraan.

Uit de poll van Skyscanner blijkt dat de eerste zes rijen vooraan in een vliegtuig het meest populair. Sommige lowcost airlines spelen daar al op in: bij Easyjet kost een stoel in deze sectie kost €10 in plaats van €4 extra wanneer deze vooraf wordt geboekt.
De meerderheid van de passagiers geeft de voorkeur aan een stoel bij het raam, namelijk 60%, ten opzichte van 40% aan het gangpad. Wie snel misselijk is in een vliegtuig, kiest best voor een stoel halverwege, naast de vleugels, waar er minder turbulentie gevoeld wordt. Voorin zitten heeft dan weer andere voordelen: je bent het snelste uit het vliegtuig na de landing, er is minder lawaai van de motoren te horen en je hebt meer keuze uit het eten dat wordt geserveerd. Bij het raam is een populaire keuze voor passagiers die willen slapen, vooral op lange vluchten. Wie veel reist en wil slapen, zit graag aan de linkerkant halverwege het vliegtuig, waar geen ramen zijn.

Partner Content

Gesponsorde content