7 events die het waard zijn om nu je citytrip te boeken

Verzot op citytrips, maar nog een alibi nodig om te vertrekken? Wij sommen vijf onmisbare Europese events op die hot zijn in 2016!

1. Milieubewust Ljubljana

Ljubljana, ook wel bekend als de ecobewuste hoofdstad van Slovenië, is verkozen tot Europa’s Green Capital van 2016. Voor zij die eco-minded zijn, is deze stad een must in 2016.

www.greenljubljana.com

2. Poolse Parel

'Made in Europe. 25 years of the European Union award of Modern Architecture/Mies van der Rohe Award’ is een van de vele expo’s die het Poolse Wroclaw dit jaar presenteert. Als Culturele Hoofdstad van Europa in 2016 is deze stad voor cultuurliefhebbers zeker de moeite. Deze expo loopt tot 13 maart.

www.wroclaw.pl

3. Cultureel San Sebastian

Samen met het hierboven beschreven Wroclaw, is ook San Sebastian Culturele Hoofdstad van Europa in 2016. Deze titel wordt in de Spaanse stad duidelijk gevierd. Zo beleef je in februari in het San Telmo Museum een reis door de geschiedenis, met soepmakende oma’s als rode draad.

dss2016.eu/eu/

4. Het LaM in Lille

Modigliani

In museum LaM in Lille, het Franse Rijsel, worden de belangrijkste collectie werken van Modigliani getoond. Deze collectie bevat zowel portretten en tekeningen als beeldhouwwerken.

27/2 – 5/6

www.musee-lam.fr

5. Portretten in Parijs

De Malinese fotograaf Seydou Keïta (1921-2001) was meesterlijk in zijn gebruik van licht en cadrage. Een van de grote portretfotografen van de late twintigste eeuw, die wordt geëerd met een overzichtstentoonstelling in het Grand Palais in Parijs.

30/3 – 24/7

www.grandpalais.fr

6. City of London Festival

Het jaarlijkse City of London Festival toont spectaculaire events in een grandioos decor. Van trapeze-acts voor monumenten tot jazzoptredens in wolkenkrabbers.

20/6 – 8/7

www.colf.org

7. Schepenrace in Antwerpen

Antwerpen is dit jaar het startpunt voor The Tall Ships Races tijdens het weekend van 7 tot 10 juli. Van daar zetten de indrukwekkende zeilschepen koers naar Lissabon (22-25 juli) en Cadiz (28-31 juli).

tsrantwerp.be

Meer tips voor citytrips? In onze reis-rubriek vind je onder andere Parijs: 7 adresjes voor verliefden en Barcelona: 6 x room with a view.

Lees ook:

Origineel logeren: luxueuze boomhut in Londen

De crème de la crème van Airbnb

Partner Content

Gesponsorde content