8 geniethaltes in Normandië

Nu de drukte van de herdenking van het begin van Wereldoorlog I voorbij is, kan je opnieuw naar Normandië trekken om er te genieten van de rust en de gastronomie. Wij vonden 8 geniethaltes in deze prachtige streek. 

1. Fonkelende Michelinsterren

Alexandre Bourdas van restaurant SaQuaNa is een van Frankrijks topkoks. Reserveer dan ook ruim op voorhand een tafeltje in zijn restaurant in het pittoreske Honfleur. Hij presenteert graag creaties op basis van streekproducten (vooral verse vis) met een gemillimeterde precisie en Japanse touch. Een 5-gangenmenu (met twee Michelinsterren!) kan hier al voor € 75.

SaQuaNa – 22 Place Hamelin – 14600 Honfleur

SaQuaNa

2. Hemels logeren

La Ferme Saint Siméon in een typisch Normandische manoir ligt op amper 200 meter van het strand, omgeven door een weelderige tuin. Het summum van stijlvol logeren mét een onberispelijke service. Het restaurant is van Michelinniveau en als je je dan nog niet in de zevende hemel waant, brengt een bezoek aan het bijbehorende wellnesscenter je er wel in. Kamers vanaf € 230. Niet goedkoop, maar je krijgt heel veel luxe voor je geld.

La Ferme Saint Siméon – 20 Rue Adolphe Marais – 14600 Honfleur

La Ferme Saint Siméon

3. Relaxen in een appelbad

De appel, hét symbool van de streek, vind je terug in gerechten en dranken, maar ook bij schoonheidsrituelen. In L'Institut Spa de la Pomme gebeuren alle behandelingen op basis van appels. Aanraders zijn de massages met olie van appelpitten, appelmoesmassage en de pakking van appelcidergelei met verse yoghurt.

L'Institut Spa de la Pomme – 4 La Vallée du Manoir – 61470 St. Aubin de Bonneval

L'Institut Spa de la Pomme

4. Architecturale parel

Château du Breuil kreeg al heel wat onderscheidingen voor de calvados die er sinds 1840 met veel zorg en toewijding wordt gemaakt. Het Normandische kasteel uit de 17de eeuw is een architecturale parel in een majestueus park. Elke rondleiding wordt afgerond met een proeverij, waarna je de calvados die je het meest bevalt ook kunt kopen.

Château du Breuil – Les Jourdains – 14130 Le Breuil-en-Auge

Château du Breuil

5. Parels op de ciderroute

Wie graag calvados en cider wil proeven, kan hiervoor terecht op 15 haltes langs de Route du Cidre in Pays d'Auge. Een van de bekendste brouwers van 'appelbier' is Pierre Huet, gevestigd in een traditioneel vakwerkhuis met duiventoren, tussen de appelgaarden. Proef naast appelcider eens een perencider: die is nog verfijnder en zeker in combinatie met blauwe kaas, kwartel of parelhoen een voltreffer.

Pierre Huet – 5 Av. des Tilleuls – 14340 Cambremer

Calvados

6. Verrassende ijsmacarons

De Parisienne Martine Lambert keerde terug naar de kust waar ze haar jeugdvakanties doorbracht, en opende een ijssalon in Deauville. Dat is inmiddels befaamd in de wijde omtrek. Je proeft er hemels ijs met Normandische melk – de lekkerste! – en fruit van over de hele wereld, en wel heel originele huisgemaakte ijsmacarons. Onze favoriete smaak is de Martinique met chocola, rum en sinaasappel.

Martine Lambert – 76 bis, Rue Eugène Colas – 14800 Deauville

Martine Lambert

7. Eten & logeren

In de oude stadshallen van Beuvron en Auge huist nu restaurant Le Pavé d'Auge, genoemd naar de gelijknamige kaas. Een must voor wie houdt van de klassieke Franse keuken. Romige seldersoep met gestoomde schelpdieren of ossenstaart en runderwang met truffelsaus, alles wordt er tot in de perfectie bereid. Je hebt al een menu vanaf € 39. Er zijn ook gastenkamers, zodat je niet meer hoeft te rijden. Een nacht in de suite met bubbelbad kost € 124 voor twee mét ontbijt.

Le Pavé d'Auge – Le Bourg – 14430 Beuvron en Auge

Le Pavé d'Auge

8. Livarot & co

Kaasmakers van vader op zoon, die vind je bij de Fromagerie Graindorge. Ze maken er de ronde, gouden livarot in hun gelijknamige dorp, maar ook pont l'évêque, camembert en de hartvormige neufchâtel. Stuk voor stuk Normandische kazen van 'appellation contrôlée'. Bezoekers kunnen de stadia in het bereiden en rijpen van de kazen gadeslaan. De rijpe kazen kun je proeven én kopen. Wij kozen een livarot met een vleugje calvados erin, een topper van het huis.

Fromagerie Graindorge – 42, Rue Général-Leclerc – 14140 Livarot

Livarot & co

Partner Content

Gesponsorde content