8 hippe adressen in Rotterdam

Bruisend en creatief, zo is Rotterdam. Moderne architectuur verrijst, oude wijken zijn hot & happening. In de wijk Katendrecht vind je de meest experimentele en creatieve adressen. 

1 Prachtig nachtje

Ook een hotel moet experimenteel en creatief zijn, vinden ze bij Suitehotel Pincoffs en dat merk je aan talloze originele vondsten die focussen op duurzaam toerisme. Zoals de fiets die je bij je overnachting krijgt, biolunches en vergaderruimtes met uitzicht op het water. In dit prachtig ingerichte hotel in Rotterdam leg je je hoofd na een dagje citytrippen graag te rusten.

Suitehotel Pincoffs – Stieltjesstraat 34 – Rotterdam.

Suitehotel Pincoffs

 


2 Dé betere film & beste jazz

Film meets jazz in LantarenVenster, waar je voor de betere films komt, van documentaires en familieprenten tot kleine en grote kunstzinnige films. Met ruim honderd concerten per jaar is LantarenVenster bovendien een toonaangevend jazzpodium.

LantarenVenster –  Otto Reuchlinweg 996 – Rotterdam

LantarenVenster

3 High tea aan het water

Hotel New York is in Rotterdam net zo’n icoon als de Euromast en is niet meer weg te denken uit de havenstad. Dit trendy hotel in Rotterdam is in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika Lijn gevestigd. Het hotel is weliswaar in oude glorie gerenoveerd, maar een hippere plek is op zondagmiddag tijdens de high tea nauwelijks denkbaar.

Hotel New York – Koninginnenhoofd 1 – Rotterdam.

Hotel New York

4 Espresso met muziek, graag

Creatieve fusion genoeg bij Kopi Soesoe. De espressobar wordt op weekendavonden namelijk omgetoverd tot een heus muziekcafé. Kopi Soesoe (koffie met melk) betekent bovendien dat iemand Indische roots heeft, zoals één van de meisjes die deze leuke bar runnen. Een uitstekende mix, vinden wij.

Kopie Soesoe – Sumatraweg 15 – Rotterdam.

Kopi Soesoe

5 Alles is te koop

Bij De Zeeuwe Meisjes staat alles wat je ziet te koop, van vintage schatten tot nieuw design, behalve de toonbank en de Zeeuwse meisjes zelf. Het winkelcafé ziet er daarom altijd anders uit en is altijd in beweging. Als je het mooi vindt, kun je zelfs het kopje waaruit je je koffie drinkt, betalen en meenemen.

De Zeeuwse Meisjes – Sumatraweg 13b – Rotterdam.

De Zeeuwse Meisjes

6 Eten wat de pot schaft

In restaurant De Matroos en het Meisje eet je wat de pot schaft, maar het is wel een ontzettend heerlijke pot. Het eten krijgt veel lof, net als de sfeer die er hangt en het originele decor. De naam is een knipoog naar Katendrecht, de (vroegere) rosse buurt van Rotterdam, waar de matrozen aanmeerden en de meisjes hen vermaakten. 

De Matroos en het Meisje – Delistraat 52 – Rotterdam.

De Matroos en het Meisje

7 Lekkers uit het labo

Tweesterrenchef François Geurds experimenteert volop met smaken. Hij heeft zelfs zijn eigen laboratorium waar ideeën worden geboren, grenzen worden verlegd en iedere dag weer een grenzeloze restaurantervaring wordt gecreëerd. Het gastronomisch resultaat kun je proeven in zijn FG Restaurant aan het water of in FG Food Labs iets verderop. Fusion en creativiteit op topniveau!

FG Restaurant – Lloydstraat 204 – Rotterdam.

FG Food Labs – Katshoek 41 – Rotterdam.

FG Restaurant

8 Van boeddha tot manga

Ontdek boeddhistische kunst en ander fraais in het Wereldmuseum. De vaste collectie is grotendeels afkomstig van Rotterdamse kooplui en wetenschappers die voorwerpen van over de hele wereld meebrachten. Er is ook een museumshop met kunstboeken en originele juwelen. Niet te missen!

Wereldmuseum – Willemskade 25 – Rotterdam.

Wereldmuseum

Partner Content

Gesponsorde content