Home Lifestyle Reizen 8 hotspots voor een zomerse citytrip in Londen

8 hotspots voor een zomerse citytrip in Londen

8 hotspots voor een zomerse citytrip in Londen

Met zijn fantastische parken, rooftop bars, kleine kanaaltjes en pubs met tuin is Londen dé plek bij uitstek om je zomer in weg te dansen, shoppen en drinken. Het is er (redelijk) rustig, want Londenaren zijn dan zelf op vakantie en toeristen vinden hun weg liever naar een exotisch strand dan naar de grootstad. Deze tips moet je uittesten, voor een onvergetelijke summer in the city.

 

1.  Notting Hill Carnival

Op 27 en 28 augustus kan je meefeesten met Notting Hill Carnival in de straten van West-Londen. Dit straatfeest strekt zich uit over de ganse wijk Notting Hill met kleurrijke versieringen, Caraïbische eetkraampjes en de ganse buurt die 2 volle dagen danst op een mix van calypso, drum and bass en dancehall mashups.

Tube station: Notting Hill Gate.

 

2. Camden Roof Gardens

Deze tuin op het dak van de Proud gallerij in Camden is sinds een half jaartje open en nu al een begrip bij Londenaren die op zoek gaan naar een tropische oase in het midden van de stad. Geniet van een heerlijke cocktail en ontspan je tussen het kabbelende water en de tropische planten. Één van onze absolute favorieten.

www.proudcamden.com

Chalk Farm Road, London NW1 – Tube station: Chalk Farm

 

3. Zoorassic Park

Tussen Camden en het centrum ligt de London Zoo. De dierentuin was de eerste wetenschappelijke zoo te wereld en opende zijn poorten in 1828. Deze zomer staat de zoo in teken van ‘Zoorassic Park’, nog tot en met 3 september zullen bezoekers oog in oog staan met bewegende dinosauriërs. Zelfs de Tyrannosaurus Rex maakt zijn opwachting.

Surf voor info en tickets naar www.zsl.org

Tube station: Regent’s Park Station

 

4.  Afternoon Tea bij The Ritz

Wie Londen zegt, zegt regen. Ook in de zomermaanden kan het zonnetje af en toe plaatsmaken voor een fikse stortbui. Probeer een plaatsje te reserveren voor een afternoon tea in het Palm Court van The Ritz. Hier serveren ze de meest beroemde afternoon tea ter wereld in een decor van palmen, prachtige bloemen en fine China.

Reserveren kan via www.theritzlondon.com

150 Piccadilly, London W1 – Tube station: Green Park

 

5. Parklife

Dan zijn er nog de parken. Londen telt meer dan 3000 parken en groene plaatsen die open zijn voor het publiek. Organiseer je eigen picknick. Even bij Marks & Spencer Food binnen of de foodhall van Harrods voor een gevulde picnickmand, en de rest van je namiddag is gepland.

London Fields bij Broadway Market in Oost-Londen is een verzamelplaats voor creatievelingen die na het werk in het park nog wat bijpraten. Green Park ligt tussen Picadilly en Buckingham Palace. Wanneer je vanaf Buckingham Palace richting Westminster wandelt kom je St. James’s Park tegen met zijn prachtige vijvers. Genoeg groen voor iedereen dus.

Picknickmand met borden en bestek voor 4 personen, 116,06 euro. Bij Harrods.

 

6. Rumpus Room in het Mondrian hotel

Rumpus Room is de cocktailbar van het moment. Met terrassen die een spectactulair zicht bieden op de Theems en een menukaart om van te watertanden mag deze topper zeker niet in onze to do list ontbreken. Tijdens de zomer organiseren ze elke vrijdagnamiddag tussen 3 en 6 pm een afternoon party. Reserveer voor een plaatsje dat de beste views van de stad garandeerd en 20% korting op je rekening.

rumpusroom@sbe.com

20 Upper Ground, London SE1 – Tube station: Blackfriars

 

7. The Berkeley Rooftop swimming pool

Wie échte de verkoeling wil opzoeken, denkt natuurlijk meteen aan een zwembad. Er zijn verschillende hotels met rooftop pools in de Britse hoofdstad. The Berkeley is de meest exclusieve. Je vergeet instant dat je in Londen bent en waant je in een palazzo aan de Italiaanse riviera.  Komt met een prijskaartje, maar je leeft maar één keer.

Waar moeten we tekenen? www.the-berkeley.co.uk

Knightsbridge, London SW1 – Tube Station: Hyde Park Corner

 

8. Crate Brewery

Een brouwerij waar ze ter plekke bier brouwen, waar je pizza kan eten én heerlijk langs het kanaal kan hangen met een frisse pint: het bestaat, in de vorm van de Crate Brewery in Hackney Wick. Oost-Londen op z’n best.

www.cratebrewery.com

7 The White Building, Queen’s Yard, London E9 – Tube station: Stratford

 

Praktisch

Reis in amper 2u vanuit Brussel naar centrum Londen met Eurostar. Tickets zijn er vanaf 39 euro enkele reis. Win tijd met de snelle check-in tot 30 minuten voor vertrek. Kinderen tot 4 jaar reizen gratis. Je hebt recht op 2 stuks bagage en één stuk handbagage per passagier. Er is geen gewichtsbeperking. Bespaar op tickets voor de 9 grootste musea van Londen dankzij het 2 for 1 programma waardoor je op het vertoon van je Eurostar-ticket geniet van 2 toegangstickets voor de prijs van 1. Voor meer info en reservaties: www.eurostar.com

Nog meer leuke adressen ontdekken in Londen? Check dan hier 8 hotspots voor een afternoon tea in Londen, ontdek hier de vier beste hotels voor een citytrip naar Londen en bekijk hier onze favoriete adressen om te shoppen, lunchen en slapen in Londen.

Door: Elspeth Jenkins