8 tips voor een citytrip naar Venetië

Een citytrip naar Venetië ademt op en top romantiek uit. Een bezoekje aan een lekker restaurant kan dus zeker niet ontbreken op je volgende citytrip naar het Italiaanse Venetië. Hieronder kan je 8 tips terug vinden – restaurants, bars, winkels, musea en monumenten – waar je op je citytrip naar Venetië zeker moet geweest zijn. Dé 8 bezienswaardigheden van de stad! 

1. Tafelen in het groen

Lunchen op een bijzondere plek doe je op het eiland TorcelloLocanda Cipriani is van de beroemde Cipriani-familie, die van de Bellini -cocktails en Harry’s Bar. Ernest Hemingway legde hier de laatste hand aan zijn roman Over de rivier en onder de bomen. Geniet van het restaurant met terras in een zalige tuin of van de gastenkamers als je langer op je citytrip in Venetië wilt blijven.

Locanda Cipriani – Piazza Santa Fosca 29 – Torcello

Locanda Cipriani

2. Terras aan het water

Behalve van het fraaie uitzicht kun je in restaurant Lineadombra ook genieten van heerlijke gerechten en een uitgebreide wijnkaart. Dat alles in een smaakvolle, moderne omgeving, weg van de drukte en de dagjestoeristen die deel uitmaken van een citytrip naar Venetië.

Lineadombra – Ponte dell'Umita -Dorsoduro 19

Lineadombra

3. Verser vind je ze niet

Trattoria Al Gatto Nero da Ruggero is het beste visrestaurant van Burano , met elke dagverse vis en schelpdieren uit delagune. Onze favoriet is de frittomisto met verschillende soortengefrituurde vis. Heerlijk, net als de risotto en pasta’s, die allemaal vers worden bereid. Het terras ligt tussen felgekleurde gevels. Het restaurant straalt dus helemaal de sfeer van Venetië uit.

Trattoria Al Gatto Nero da Ruggero – Fondamenta della Giudecca 88 – Burano

Trattoria Al Gatto Nero da Ruggero

4. Oase aan de brug 

Aan de brug Ponte de Mezo op Murano wordt met liefde gekookt door Giovanna en haar schoonzus CaterinaAcqua Stanca is een mooie osteria en een gastronomische oase met dagverse marktproducten. Dit restaurant is een echte aanrader als je op citytrip naar Venetië gaat. 

Acqua Stanca – Fondamenta Daniele Manin 48 – Murano

Acqua Stanca

5. Glas wordt kunst

Het beroemde Venetiaanse glas koop je natuurlijk op Murano. Op dit eiland vind je de mooiste vazen, lampen, schalen en gadgets van bekende en minder bekende glaskunstenaars. Een lust voor het oog en een echte bezienswaardigheid die je moet zien op je citytrip naar Venetië

Galerie Venini – Fondamenta dei Vetrai 47 -Murano

Venetiaans glas

6. Peggy's grote liefde

Ons favoriete museum is het voormalige paleisje van kunstgoeroe Peggy Guggenheim. Venetië was haar grote liefde, net als moderne kunst. Ze werd in de tuin begraven tussen haar veertien honden. Haar palazzo boordevol moderne kunst staat nu open voor kunstminnaars. Een museum dat zeker een bezoekje verdient op je volgende citytrip naar Venetië

Peggy Guggenheim Collection – Palazzo Venier dei Leoni – Dorsoduro 701

Guggenheim

7. Goudgeel strand

Makkelijk bereikbaar vanuit het centrum is het Lido di Venezia, een goudgeel strand aan de Adriatische Zee, bekend van de film Dood in Venetië en het Filmfestival van Venetië. Huur er een parasol en strandbed voor je relaxdagje. De publieke delen van het strand vind je in San Nicolò en Alberoni. Een aanrader is de strandbar bij het vroegere Hotel des Bains, ideaal voor een campari of prosecco.

Lido di Venezia

8. Magistrale mozaïeken

De koelte en rust van een kerk doen deugd na een drukke dag. Tot de indrukwekkendste behoort de Basilica di Santa Maria Assunta op Torcello. Achter de strenge façade gaat een wonderlijke wereld schuil van adembenemende goudkleurige mozaïeken. De kathedraal is een prachtig voorbeeld van de Venetiaans-Byzantijnse architectuur. Het kleine eiland Torcello was vroeger trouwens een rivaal van Venetië.  Must-see kerk wanneer je in Venetië bent! 

Basilica di Santa Maria Assunta – Piazza Capitolo 1 – Aquileia Torcello 

Basilica di Santa Maria Assunta

Partner Content

Gesponsorde content