8 verrassende adresjes voor een citytrip naar Londen

Heb je een citytrip naar Londen gepland of wil je nog last minute vertrekken? Feeling zocht voor jou 8 verrassende adresjes uit die zeker een bezoekje waard zijn. Van musea tot expo’s, restaurants en hotels.

1. Kunstinjectie

Tate Modern

Een bezoek aan het Tate Modern museum mag zeker niet ontbreken bij een citytrip naar Londen. De architectuur van de oude elektriciteitscentrale doet je verbazen en de kunstcollecties en tentoonstellingen geven je een flinke shot inspiratie. Zoek vooral eerst op welke interessante tijdelijke tentoonstellingen er plaats vinden bij je bezoek aan Tate Modern.

Tate modern – Bankside – www.tate.org.uk

2. Shoppen in Spitalfields

Spitalfields

Spitalfields is een begrip in Londen. De markt op de grens van de hippe buurt Shoreditch is als het ware een stad in een stad met een groot aanbod aan kunst, design, mode en food. De central Market Street heeft een indrukwekkend glazen dak die de markt in een zee van licht doet baden. Deze markt mag niet missen tijdens een citytrip naar Londen.

Spitalfields Market – Brushfields street – Spitalfields – www.spitalfields.co.uk

3. Boetiekhotel voor citytrippers

CitizenM

Ben je nog op zoek naar een hotel in Londen? Dan is CitizenM, ingericht als een cosy huiskamer, echt een aanrader. Het hotel is modern aangekleed met meubels van Vitra. De ideale uitvalsbasis voor de modern citytripper. Het hotel ligt bovendien vlakbij het Tate Modern museum.

CitizenM – London Bankside – 20 Lavington Street – www.citizenm.com

4. Lekker tafelen

1 Lombard Street

1 Lombard Street staat bekend als één van de betere restaurants in Londen. Het is ondergebracht in een statig oud bankgebouw tegenover de Bank of England. Het restaurant is wat prijzig, maar de rekeningen in de brasserie en de bar zijn gelukkig wat milder.

1 Lombard Street – 1 Lombard Street – www.1lombardstreet.com

5. Labyrint van boeken

Foyles

Foyles, de bekendste boekenwinkel van Londen, schakelde voor zijn nieuwe flagship store de architecten van Lifschutz Davidson Sandillands in. Rond een central atrium ontwierpen zij een indrukwekkend open labyrint met acht verdiepingen. Vanaf elke plek in het gebouw heb je uitzicht op de meer dan 200.000 boeken die je hier kunt kopen.

Foyles – 107 Charing Cross Road – www.foyles.co.uk

6. Mezze in een historisch gebouw

Arabica

James startte met een koelbox aan Borough Market. 14 jaar later heeft hij een eigen restaurant, Arabica Bar & Kitchen, met mezze, de Griekse tapas, als specialiteit. De sfeer van het oude gebouw en de no-nonsense inrichting maken dit tot een tof en lekker restaurant in Londen.

Arabica Bar & Kitchen – 3 Rochester Walk, Borough Market – www.arabicabarandkitchen.com

7. Uur cultuur

The Barbican Centre

The Barbican Centre is een cultuurhuis voor film, theater, kunst en muziek. Met meer dan tachtig concerten per jaar valt hier altijd wat te beleven. Check zeker de agenda voor je vertrekt op citytrip naar Londen. De no-nonsense architectuur van het enorme betonnen complex geeft je een onwezenlijk gevoel. ‘s Middags starten er op verschillende tijdstippen architectuurwandelingen. Tickets boek je best vooraf online.

The Barbican Centre – Silk street – www.barbican.co.uk

8. Shoppen met Jean Nouvel

One New Change

Meer dan zestig trendy (kleding)winkels, verschillende restaurants en een immense dakterras met een verbluffend uitzicht op St. Paul’s Cathedral. Dat is in een notendop wat het gloednieuwe shoppingcenter One New Change je te bieden heeft. Je vindt er de hipster merken en shops van Londen.

One New Change – Cheapside – www.onenewchange.com

Lees ook: 

Partner Content

Gesponsorde content