Architecturale must-sees in Parijs

Hoe kan je Parijs beter ontdekken dan met topadressen van architect Frank Gehry? Hij ontwierp het Louis Vuitton-museum in de lichtstad. In de Louis Vuitton Cityuide  Gehry zijn coups de coeur in de stad die hij zo bewondert. Zeker de ontdekking waard! 

1. Bistrokeuken met klasse

"Mijn vrienden wijzen me de weg naar de beste restaurants", zegt Frank Gehry. "Ik kom er altijd graag terug. Benoit is een van mijn favorieten." Gehry is er in goed gezelschap, want ook topchef Alain Ducasse is fan van deze klassieke bistrot uit 1912. Parijser dan dit vind je niet qua sfeer, met veel fluweel, zuilen en trompe-l'oeil.

Benoit – 20 Rue Saint-Martin – 75004 Paris

Benoit

2. 360° panorama

"Als ik in Parijs ben, ga ik altijd kijken naar de moderne kunstexpo's in het Centre Pompidou en daarna lunchen op de zesde verdieping, met een panorama van 360 graden over Parijs." Het futuristische restaurant Georges op de zesde verdieping van het kunstencentrum is een fraai staaltje van industriële chic ontworpen door de broers Costes. Zowel overdag als 's nachts een absolute aanrader voor het uitzicht. Je kunt er ook genieten van cocktails en hippe muziek in de Pink Bar.

Georges – 19 Rue Beaubourg – 75004 Paris

Georges

3. Literair café

"Voor een drankje zit ik het allerliefst op het verwarmde terras van Les Deux Magots, met uitzicht op de kerk van St-Germain, om mensen te kijken. Ik bestel er meestal een Pernod 51." Het legendarische café trekt al 130 jaar artistiekelingen en filosofen aan. Verlaine, Rimbaud, Simone de Beauvoir enJean-Paul Sartre vertoefden er graag. De prijzen zijn stevig, dus kies ineens voor iets bijzonders. 

Les Deux Magots – 6 Place Saint-Germain-des-Prés – 75006 Paris

Les Deux Magots

4. Concert in art deco

"Als ik nog tijd en energie overheb 's avonds, wil ik alleen maar naar een jazzoptreden of klassiek concert in de Salle Pleyel. Het werkt ook inspirerend.” Het art deco concertgebouw uit 1927 is dé rivaal van New York's Carnegie Hall. De muziekprogrammatie is altijd al subliem geweest, van Yehudi Menuhin totElla Fitzgerald.

Salle Pleyel – 252 Rue du Faubourg Saint-Honoré – 75008 Paris

Salle Pleyel

5. Als het maar zwart is

Geen garderobedilemma's voor Frank Gehry: "Als het maar zwarte T-shirts zijn", zegt hij. En die moeten van Issey Miyake komen. Simpel! In de Parijse boetiek van de ontwerper vind je naast de herfst- en wintercollectie ook het parfum Nuit d'Issey. Plus sneakers, horloges, lampen en tassen.

Issey Miyake – 11 Rue Royale – 75008 Paris

Issey Miyake

6. Versteende liefde

Dit schitterende herenhuis herbergde vroeger nonnen, later had Isadora Duncan er haar dansschool. Naar wens van beeldhouwer Auguste Rodin werd het omgevormd tot Rodin Museum. Je ziet er zijn beroemde beelden De Denker, de Kus maar ook tekeningen, gravures en schitterende beelden van de hand van Rodins muze en geliefde, Camille Claudel. Het bijbehorende café-restaurant is een absolute aanrader om even aan de drukte van Parijs te ontsnappen.

Musée Rodin – 79 Rue de Varenne – 75007 Paris

Musée Rodin

7. Wandelen met Proust

"Ik kuier graag door de historische parken van Parijs, zoals het prachtige Parc Monceau", zegt Gehry. "Je kunt er nog echt wegdromen. Toeristen zie je er nauwelijks, wel Franse gezinnen die er herademen." Het park ziet er nog net zo uit als in de tijd van schrijver Marcel Proust, die er graag kwam. In deze groene oase wandel je langs klassieke standbeelden van o.a. Musset, Chopin enMaupassant, bruggen en arcaden. Zelfs de bomen zijn monumentaal, want er staat een plataan uit 1814.

Parc Monceau – 35 Boulevard Courcelles – 75008 Paris

Parc Monceau

Partner Content

Gesponsorde content