Vandaag is het Internationale Vrouwendag en naast deze rolmodellen van de Feelingredactie eren wij graag ook gewoon onszelf. Alleen al omwille van dit nieuwe onderzoek (*), dat eindelijk zwart op wit bewijst: vrouwen doen het beter achter ‘t stuur dan mannen. Deu-heu.

Minder brokken

Uit een nieuwe studie, uitgevoerd door iVOX in opdracht van Global Image en Mercedes, blijkt dat Belgische mannen meer schade veroorzaken op de weg dan vrouwen. Zo geeft 35% toe meer dan 2 keer iets te hebben geraakt of een ongeluk te hebben gehad, terwijl dat bij vrouwen maar 19% is. Zo’n 28% van de Belgische vrouwen zou zelfs nog nooit een verkeersongeluk hebben gehad (in tegenstelling tot 21% van de mannen) en bij 3 op 10 vrouwen viel het slechts één keer voor.

Safety first

Dat heeft vast ook te maken met de vrouwelijke alertheid. Mannen zeggen dubbel zo vaak ooit eens (bijna) in slaap te zijn gevallen achter het stuur: 37% vs. 18%. Ondanks deze cijfers onderschatten vrouwen toch hun rijcapaciteiten en dan vooral hun parkeerkunsten. Zo is 39% ervan overtuigd dat mannen beter kunnen parkeren en 18% vindt zelfs dat mannen beter kunnen rijden in het algemeen. C’mon ladies, dat zelfvertrouwen mag gerust naar boven!

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina

Meer vrouwenweetjes