Nood aan een trip, maar niet meteen een groot spaarvarken achter de hand? Reisexpert Kathleen Peddicord gaf aan Forbes haar lijstje met goedkope plekken die heerlijk zijn. Tijd om te pakken!

1. Barcelona – Spanje

Van strand tot hippe bars en heerlijke eetgelegenheden,… Barcelona heeft heel wat te bieden. En toch merk je al snel dat het leven er verrassend goedkoop is. De grootste kostenpost is ongetwijfeld je hotel of Airbnb??

Maandelijks budget: € 1.518,60 per persoon

Maandelijks budget: € 805,50 per person (3.833 Ringgit)

3. Santa Familia, Belize

Wil je écht even tot rust komen? Hier geniet je van zon en frisse zeelucht voor een kleine prijs. Bovendien word je er zowat gedwongen tot een digitale detox, want internet zul je er niet snel vinden.

4. Granada – Nicaragua

Granada – in Zuid-Amerika – is zeer instagramwaardig dankzij de vrolijke kleuren. Bovendien heb je er bergen, een vulkaan en vriendelijke mensen voor een klein prijsje.

Maandelijks budget: € 1.145,33 per persoon (35,945 Córdobas)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5. Las Terrenas – Domenicaanse Republiek

Las Terrenas groeide uit van vissersdorp tot internationale hotspot. Je vindt er een heerlijke mix van Italianen, Fransen en inheemse invloeden.

Maandelijks budget: € 1.180,17 per persoon (49,7380 Dominicaanse pesos)

6. Poblado – Colombia

Medellín ken je waarschijnlijk van de hitserie Narcos. El Poblado is een wijk in het hart van de stad. De bevolking is er vriendelijk, de cultuur vrij Westers. Bovendien kun je er écht geniet dankzij de goede wisselkoers.

Maandelijks budget: $1.650 per persoon (4.816,00 Colombiaanse pesos)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

7. Chiang Mai – Thailand

Thailand is over het algemeen goedkoop. In Chiang Mai is er veel toerisme en daarom is het prima gesteld met de stad. Voor zo’n 15 euro bezoek je een Engels sprekende dokter en je vindt er geweldige winkels op steenworp afstand van de historisch boeddhistische tempels. Zalig.

Maandelijks budget: € 959,60 per persoon (36.380 Thaise baht)

8. Carvoeiro – Portugal

Portugal… Met de zalige zon, de heerlijke kust en goed eten. Alle redenen om naar daar te gaan. Ga je naar Carvoeiro, dan leef je er ook nog eens heel goedkoop.