Klein maar fijn: zo kunnen hotels ook zijn. Ingetogen of extravagant, maar altijd huiselijk en elegant. Wij zetten voor jou onze zeven favoriete boetiekhotels in Antwerpen op een rij.

De mooiste boetiekhotels in Antwerpen

1. Botanic Sanctuary Antwerp: een luxueus sprookje

Een verblijf in dit luxehotel voelt als een sprookje. Botanic Sanctuary telt 108 kamers, verdeeld over vijf historische gebouwen. Kom tot rust in de spa of geniet van gerechten bereid door de sterrenchefs bij de restaurants 1238 Restaurant, Fine Fleur, Hertog Jan en Bar Bulot. Sinds wij er dankzij Lexus België een nacht mochten verblijven, kunnen we alleen maar beamen: Antwerpen is een tophotel rijker!

Leopoldstraat 26. Vanaf € 295 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

2. Sapphire House: een stukje geschiedenis

Het nieuwste vijfsterrenhotel in hartje Antwerpen representeert alles waarvoor de stad staat: mode, diamanten, kunst en gastronomie. Naast verblijven in een historische parel, geniet je in de plantbased restaurants Plant|n en Wild|n van gerechten bedacht door tweesterrenchef Bart De Pooter. In de Orangerie kun je terecht voor een afternoon tea of een early cocktail. Wandel daarna binnen in de Ottomer Library en geniet er van een boek of een lifestylemagazine.

Lange Nieuwstraat 20-24. Vanaf € 234 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

3. Hotel Riga: koffers & co

Boetiekhotel Riga in Antwerpen huist in de vroegere valiezenwinkel Riga. Je hebt er de
keuze uit 11 kamers, strak wit ingericht, met hoge plafonds en eiken vloer. De suite heeft een eigen balkon met zicht op de kathedraal. Beneden zit een leuke bar-bistro en het binnenpleintje geeft uit op het uitstekende restaurant In de Balans van dezelfde eigenaar. Bovendien ben je omringd door culturele hotspots en uitgaansplekken.

boetiekhotels in Antwerpen

Korte Koepoortstraat 4. Vanaf € 169 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

4. U Eat & Sleep: hippe foodiehemel

Slapen tussen twee topresto’s, het levert prettige dilemma’s op. Kleur en moderniteit typeert het interieur van U Sleep, en je kunt kiezen qua geweldig uitzicht: de Schelde of het MAS. De locatie, het Eilandje, is bovendien de place to be voor nachtraven en foodies, met o.a. de U cocktailbar, de hippe bistro U Eat, Michelin- favoriet Zilte en casual eetcafé Storm. Pik zeker ook een expo mee in het Museum aan de Stroom en het Red Star Line Museum vlakbij.

boetiekhotels in Antwerpen

Nassaustraat 42. Vanaf € 185 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

5. De Witte Lelie: flamboyant familiehotel

Voor hét toonbeeld van eigentijdse elegantie moet je in de Keizerstraat zijn. In de universiteitsbuurt zit dit ‘Small Luxury Hotel’ verstopt in een historisch pand met trapgevel, maar binnen beland je in eigenzinnig design en kunstzinnige glamour. De Witte Lelie biedt 10 kamers, van kalme tot psychedelische, uit te kiezen volgens je karakter en stemming van de dag. Met twee salons met open haard, een bronzen bar en een bloementuintje vind je ook buiten je kamer zeker plekjes om te genieten.

boetiekhotels in Antwerpen

Keizerstraat 16. Kamers vanaf € 250 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

6. Hotel Julien: een echte thuis

Pionier Mouche Van Hool was zelf verbluft over het enorme succes van haar huiselijke formule in de binnenstad. Inmiddels is Hotel Julien een vaste waarde: een oase van rust in twee herenhuizen nabij de Groenplaats en de Meir, met marmeren badkamer, Aesop-producten, designmeubilair en kunstfoto’s. Eten doe je in de fijne benedenruimte met patio. Ultiem relaxen doe je in de spa met sauna, hamam, hotstone en massages. En wie benieuwd is naar Mouches nieuwste hotelcreatie, August in Berchem, kan een combi-verblijf boeken.

boetiekhotels in Antwerpen

Korte Nieuwstraat 24. Vanaf € 179 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

7. Lit d’Art: inspirerend zwart-wit

In een art-nouveauwoning op het hippe Zuid biedt gastvrouw Aida je de keuze uit vier smaakvolle en kunstzinnige suites. Die zijn ingericht in zwart en wit, maar allerminst saai, o.a. met een muurschildering van kunstenares Charlotte De Cock. Zie je een kunst- of designobject dat je hart sneller doet slaan? Pols dan even bij Aida naar de prijs, want verschillende werken zijn te koop. Extra troeven zijn de mooie wellness en het topontbijt met uitsluitend verse producten. Hier wil je blijven wonen.

boetiekhotels in Antwerpen

Schildersstraat 6. Vanaf € 265 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

Tekst: Evy Van Elsacker e.a. Openingsbeeld: Botanic Sanctuary.

Meer overnachten in eigen land?