Ga je minder op je kamer zijn en meer in de stad, bespaar dan op logeerbudget. Voor weinig geld slaap je ook al zalig. We zetten onze 5 favoriete budgethotels in Antwerpen op een rijtje.

5 x budgethotels in Antwerpen

1. B&B Hotels: de prijskampioen

Een volledig witte kamer met een zwart-witfoto van de stad en één kleuraccent; meer moet dat niet zijn. Minder ook niet: een praktische badkamer, 24/24 snacks uit de muur, privéparking en een goed ontbijt ontbreken niet. En dat alles in de uitgaansbuurt het Zuid, bij de vernieuwde Scheldekaaien.

budget hotels in Antwerpen

Léon Stynenstraat 70. Kamers vanaf € 62 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

2. Hotel Rubenshof: art nouveau voor een prikje

Oké, dit hotelletje is kitscherig, maar dan zó dat het weer leuk wordt. Bloemetjesbehang, art-nouveauglasramen en gebogen houtwerk, barokke meubels, marmeren schouwen en krullerige spiegels. Het woord ‘eclectisch’ is hier bedacht. De kamers zelf zijn daarentegen extreem sober – vraag naar een privé badkamer. Je logeert op het bruisende Zuid waar altijd wat te beleven is, en je krijgt tips bij de vleet.

budget hotels in Antwerpen

Amerikalei 115. Kamers vanaf € 95 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

3. Hotel Indigo: suites voor hipsters

Schuin over de Zoo en het Centraal Station zit Hotel Indigo verstopt. Blits meubilair, lederen sofa’s, veel planten, hangstoelen en supersnelle wifi maken het de ideale hang-out voor budgetbewuste hipsters. Zelfs de suites met terras zijn er betaalbaar. Een Nespresso op je kamer, of een cocktail op de patio, kies maar! Ook leuk is Queen A’s Kitchen, een knipoog naar het Koningin Astridplein. Bij het ontbijt word je er verwend, van muesli tot wafels, en overdag kun je er terecht voor tapas.

budget hotels in Antwerpen

Koningin Astridplein 43. Kamers vanaf € 86 / Suites vanaf € 125 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

4. MAÑANA MAÑANA: slapen boven de koffiebar

Stel niet uit tot morgen wat vandaag ook kan, en boek dat uitje naar Antwerpen! Logeren boven een koffiebar, handiger wordt het niet. De inrichting is hip, met gewitte bakstenen muren, ruw geschuurd hout, seventies lampen en veel planten. Er is een kamer op elke verdieping. Voor de grootste moet je wel vier hoog, maar je krijgt het uitzicht er gratis bij. Het ontbijt is een aanrader met huisbereid lekkers, van muesli tot taart.

budget hotels in Antwerpen

Scheldestraat 15. Kamers vanaf € 101 voor 2 personen, boek hier je verblijf.

5. A-Stay: hightecht DIY

Je hand volstaat om in te checken en je kamerdeur te openen. Een snack of drankje haal je in de selfservice bar. Socializen kan in de Playground rond de vlammetjes van de nephaard of in een hangzetel in de stadstuin. En in de kamer regel je met je smartphone of de afstandsbediening een voorgeprogrammeerde ‘mood’ die alle lichten en gordijnen bedient. Vlak bij het Centraal Station is dit het perfecte hotel voor de immer online millennial.

budget hotels in Antwerpen

Pelikaanstraat 86. Kamers vanaf € 69 voor 2 personen, boek hier je verblijf. 

 

Meer lezen over reizen?

Door: Evy Van Elsacker, openingsbeeld: B&B Hotels