Onlangs uitgebreid met 35 kamers, is Waer Waters het ideale weekendadres voor sauna-lovers die het graag strak en esthetisch houden. Na een drukke werkweek en de filestress die terug is van een jaar weggeweest, komt een wellnessweekend daar als geroepen.

De signatuurbehandeling

Door mijn partner werd ik fan van een wellness resort op tijd en stond, hij bezorgde me de microbe. We kiezen dan ook voor de duocabine, waar Octavian en Avinash ons onder handen nemen voor dé behandeling van het huis: de Destress Massage. Met gouden handen en armen masseert Avinash stevig alle stressknopen in mijn nek en schouderzone weg. Wat een verademing! Nadien loop ik op wolkjes, alsof er een last van mijn schouders is genomen. Een perfect begin van het weekend.

Het restaurant

Honger en dorst kun je op vele manieren stillen in Waer Waters. Voor een cocktail en tapas is er de O’live bar naast het zwembad. Wij trekken voor ons vieruurtje naar de O’So Sweet bar, in een hippe, witte setting met hangschommeltenten, poefs en planten. Voor een volledige maaltijd heb je de keuze: schuif je in badjas aan in buffetrestaurant in O’bergine, of geniet je gekleed van de bediening aan tafel in Brasserie Rodenberg? Wij dirken ons graag op voor het diner en laten ons de vriendelijke service en de klassiekers op ons bord welgevallen, zoals pasta met scampi en truffel, en de perfecte chocolademoelleux na. De volgende dag blijkt het buffet in badjas al even lekker. Met heerlijke mine- strone, couscoussalade en meer gezonds dat pittig afsmaakt. Geen grommende maag hier, je eet à volonté!

De kamer

Gloednieuw – van net voor de coronasluiting – zijn de strak gestylede kamers, met veel hout en kingsize bedden. Onze suite is een toppertje, met een ruim terras en een hoogstpersoonlijke mini-spa. Die bestaat uit twee inloop-regendouches en een vrijstaand bad. Ook niet te versmaden is de ontbijt- service op de kamer. Zowel warme als koude gerechten worden je kamer ingerold op het uur naar wens, voor maar tien euro extra. De luxe van zo’n relaxte ochtend vind ik onbetaalbaar! Wie het uitgebreide ontbijtbuffet verkiest, kan aangekleed naar de brasserie of in badjas naar O’bergine.

De spa

De plattegrond van de spa ontcijferen lukt ons niet zo goed. Het aanbod aan sauna’s, hamams en baden is immens, zo merken we tijdens het op goed geluk ronddwalen in de enorme wellness van maar liefst 12.000 m2, met tientallen sauna’s, hamams en baden. Een mens zou er een gespleten persoonlijkheid van krijgen: gaan we eerst naar de zoutgrot in badkledij, genieten we van een opgietsessie of dobberen we naakt in een Dode-Zeebad? Niks kiezen of kibbelen, we doen gewoon alles, want we hebben massa’s tijd. Zeker als blijkt dat we nog tot 23 uur in de wellness kunnen badderen, op beide dagen van ons verblijf. Na grondig rondneuzen en genieten wordt de kelosauna in poolsparrenhout onze favoriet in de geklede zone. Ook de relaxruimte met open haard is erg aangenaam. Toch gaat onze voorkeur uiteindelijk uit naar de naaktzone met zoutbad, vele verborgen sauna’s, zwemvijver en mooie tuinserres om in te relaxen. En sporten kun je hier ook. Als ik dichter bij Dilbeek woonde, nam ik direct een abonnement. We beloven onszelf plechtig: hier komen we geregeld terug om te ontstressen!

Waer Waters, Rodenberg 21, 1702 Dilbeek. waerwaters.com

Weekendarrangement ‘Rest’ vanaf € 232 per persoon. Inbegrepen: overnachting, ontbijt, buffet à volonté, Destress Massage, linnenset, twee dagen gebruik van de 12.000 m2 wellnessruimte en 1500m2 fitnessruimte, incl. groepslessen.

Andere verblijfsarrangementen vanaf € 117 per persoon.

Foto’s door: Rebecca Fertinel, Rutger Beckers E.A.

 

Meer weekendjes weg: