Trendy terrassen, gastronomische theesalons, leuke musea: Doornik is de place-to-be voor een korte citytrip in eigen land. Dit zijn de leukste adressen!

Must-visits in Doornik

Start je dag in Doornik met een wandeling door het stadscentrum. Bewonder het oudste belfort van België, dat 72 meter hoog uitkijkt over het centrale plein. Maak van de gelegenheid gebruik om ook de fantastische kathedraal te bewonderen, en verdwaal in de smalle straatjes van de stad met zijn vijf klokkentorens. Doornik heeft ook enkele leuke musea, zoals het Museum voor Schone Kunsten of TAMAT, het wandtapijtenmuseum. Ben je met de auto? Het kasteel van Antoing, op slechts een paar kilometer van Doornik, is een historische site met grote namen uit de geschiedenis zoals Filips de Goede, Karel de Stoute en Keizer Maximiliaan I.

Hotspots in Doornik

Doornik herbergt verschillende adressen die fijnproevers zullen bekoren. Trakteer jezelf op een koffiepauze bij MilyPat, de koning van Doornikse cupcakes. Tijdens het aperitief-uur kun je in de Check-In Bar genieten van cocktails bereid door de getalenteerde Marine Leblanc. In de stad zijn ook tal van heerlijke restaurantjes te vinden, zoals La Paulée Marie Pierre of La Petite Madeleine. Zin om te shoppen? Des Habits et Nous is een toffe boetiek.

Nog meer toffe adressen in Doornik

Le Puits du Bien être

Rue du Puits 209G, 7531 Doornik, info hier

Ferme Delgueule

Rue du Mont Saint-Aubert 12, 7540 Doornik, info hier

Des Habits et nous

Boulevard du Roi Albert 122, 7500 Doornik, info hier

La Petite Madeleine

Rue de la Madeleine 19, 7500 Doornik, info hier

Meer inspiratie voor een uitstap in eigen land