Citytrip Parijs: 5 x lekker eten

Accessoireontwerpster Marie Martens woont al 12 jaar in Parijs, en kent de stad door en door. Haar favoriete wijk is Le dixième, en met name de kleine straatjes rond Canal Saint-Martin.

 

"Het is een heel kleurrijke, multiculturele buurt, en tussen de kebab-, pita- en pizzahuizen vind je tegenwoordig allerlei hippe cafés, lekkere restaurants en trendy boetieks van jonge, sympathieke mensen."

 1. Wat startte als een webshop, is nu de beste épicerie fine van de buurt. Bij Balibert vind je terrines, kruiden en confituren en allerlei streekproducten.Lekker om thuis na te genieten.
  Balibert, 2 rue Gabriel Laumain
 2. Du Pain et des Idées. Hedendaagse warme bakker in een authentiek, traditioneel bakkershuis met marmer en gouden ornamenten. Elke baguette is vernoemd naar de bloem waarmee ze werd gemaakt. Proef er de croissant met matcha-thee en de escargot aux pralines.
  Du Pain et des idées, 34 Rue Yves Toudic
 3. La Liberté. Moderne patisserie met een open keuken zodat je kunt zien hoe de haute-couturetaartjes worden gemaakt. Aanrader voor een lunch met versbereide broodjes of slaatjes.
  La Liberté, 39 rue des Vinaigriers
 4. Nanashi. Japans restaurant dat een gezonde, verse keuken serveert. Het kleurige interieur is meer Brooklyn dan Tokio, maar de bento boxes zijn er heerlijk. Een aanrader is de bento kwatum met kabeljauw!
  Nanashi, 31 rue de Paradis
 5. Le Fantôme. Hippe bar in ninetiessfeer, compleet met flipperkasten en computerspelletjes. Open tot 2 uur ‘s nachts, dus alle tijd om er een van de overheerlijke dunne pizza’s te eten.
  Le Fantôme, 36 rue de Paradis

Partner Content

Gesponsorde content