Citytrippen: 5 x de beste bakkerijen in Kopenhagen

Een trendy bakkerij waar je een buitenaards lekkere zuurdesemboterham kunt bestellen? Of smullen van een perfecte croissant? In deze bakkerijen vind je de beste pastry chefs van Kopenhagen.

5 x trendy bakkerijen in Kopenhagen

1. Mirabelle: laat het kraken

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Mirabelle Bakery is een kleine bakkerij midden in Mirabelle Restaurant. Vakmanschap staat hier centraal. Je proeft het heerlijkste zuurdesembrood, gemaakt van Deense bloem. Wie zichzelf op-en-top wil verwennen, gaat voor de krakende, boterige croissants of de andere gebakjes die hier recht uit de oven geserveerd worden. Bestel er ineens een koffie bij en we noemen het ontbijt of brunch. Voor de lunch of het diner bestel je dan weer een tafeltje in het restaurant.

Mirabelle, Guldbergsgade 29, 2200 Kopenhagen, geen sluitingsdagen, elke dag ontbijt én brunch.

2. Hart Bageri: om van te houden

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deze sympathieke buurtbakkerij werd opgericht door de Amerikaanse chef Richard Hart, die de hele wereld heeft rondgereisd. Hij is ook de man achter Tartine in de VS. In Kopenhagen verzamelde hij een team rond zich van chefs en bakkers uit Per Se, Noma, French Laundry en Amass. In de open keuken wordt niet ’s nachts maar overdag gebakken, zodat alles supervers is. Het zaden-roggebrood werd ontwikkeld in samenwerking met Noma, dus dat moet je zeker proeven. ’s Middags bestel je hier een lekkere sandwich of een gevuld broodje, ook om mee te nemen. Kom vroeg, de wachtrijen kunnen lang zijn.

Hart Bageri, Gammel Kongevej 109, 1850 Kopenhagen, geen sluitingsdagen.

3. Lille Bakery: ‘and the crowd goes wild’

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deze artisanale bakkerij/café met een industriële look & feel kon opgestart worden na een crowdfundingactie. De oprichters droomden van een warme plek waar uitsluitend de beste ingrediënten worden geserveerd. En of het gelukt is! Je kunt er ontbijten en lunchen. Naast belegd zuurdesembrood en gebakjes staan er op de kaart ook balletjes in tomatensaus. Maar wat je ook doet, wandel niet buiten zonder een homemade donut met crème van laurier.

Lille Bakery, Refshalevej 213A, 1432 Kopenhagen, gesloten op maandag en dinsdag.

4. Andersen & Maillard: van Abel

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Bakkerij, koffiebranderij en café op één plek: dat is Andersen & Maillard. Het gebak wordt bereid door pastry chef Milton Abel, die het vak leerde bij Noma. Er ligt hier trouwens slechts tien meter tussen het roosteren van de koffiebonen en het serveren van de koffie: uitzonderlijk aromatisch dus. Eet er een hemelse croissant bij of een snee huisgebakken brood met zelfgemaakte boter en kaas.

Andersen & Maillard, Nørrebrogade 62, 2200 Kopenhagen, geen sluitingsdagen.

5. Leckerbaer: te mooi om op te eten

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Michelin sterrenchefs Jakob Morgensen en Gabi Bär Mogensen zijn het brein achter deze fantastische gourmet koekjes- en gebakshop. Hier krijg je moderne – beeldschone! – interpretaties van Deense klassiekers. Er staan dagelijks acht boterkoekjes op het menu, elk met hun eigen geschiedenis. Daarnaast kun je hier natuurlijk ook een geweldige éclair, croissant of ander gebakje eten, met een heerlijke koffie of thee erbij. Wie graag bakt, kan koekjesdeeg kopen en thuis zelf aan de slag gaan.

Leckerbaer, Ryesgade 118, 2100 Kopenhagen, gesloten op zondag en maandag.

Nog meer over Kopenhagen en citytrips:

Tekst: Evelien Rutten, openingsbeeld: GettyImages

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content