Home Lifestyle Reizen De 5 beste shopadressen in Londen
De 5 beste shopadressen in Londen

De Britse hoofdstad Londen blijft een shoptopper. Maar door het grote aanbod van de beste winkels, verlies je soms veel tijd. Om jou te helpen, geven wij onze favoriete adressen.

1. Glitter & glamour bij Harrods

Het wereldberoemde warenhuis Harrods uit 1849 telt maar liefst 330 afdelingen en trekt in zijn topperiode 150.000 klanten per dag. Van parfum tot een Paul Smith-sjaal, van decospullen tot een knuffelbeer …Hier vind je het gegarandeerd.

Harrods – 87 135 Brompton Road- Knightsbridge- Londen

Harrods Londen

2. Topmode bij Harvey Nichols

Dit jongere fashionable neefje van Harrods, Harvey Nichols (Harvey Nicks), zag in 1813 het levenslicht als een eenvoudige stoffenwinkel. Tegenwoordig is het een prachtig warenhuis, waar je makkelijk een middag kunt doorbrengen. Harvey Nichols draait om winkelen, maar ook om lekker eten en vooral om mensen te zien en gezien te worden.

Harvey Nichols – 109-125 Knightsbridge- London

Harvey Nichols

3. Verrassende sprookjes bij Selfridges

Er was eens… een winkel die Selfridges heette, met de meest betoverende etalages van het land. De ramen van het monumentale pand aan Oxford Street zijn ware theatervoorstellingen. Deze winkel is een echte aanrader tijdens de kerstperiode. Dan zijn er behulpzamen elfjes die je personal shoppers zijn.

Selfridges – 400 Oxford Street- Londen

Selfridges

4. Traditioneel lekkers bij Fortnum & Mason

In Fortnum & Mason is het zalig shoppen én heerlijk pauzeren. Het warenhuis staat bekend om zijn traditionele afternoon tea (laat je verrassen door de tearista's in het Diamond Jubilee Salon) en de enorme hal met etenswaren.

Fortnum & Mason – 181 Piccadilly- London

Fortnum & Mason

 

5. Stijlvolle interieurspullen bij John Lewis

Het perfecte gesofistikeerd servies om je gasten mee te verrassen? De mooiste toaster of de ideale sofa? Bij John Lewis weten ze alles over stijl én gezelligheid in huis. Elk jaar blaast dit 150 jaar oude warenhuis z'n publiek omver met prachtige etalages. Elk jaar pakken ze uit met verrassende creaties die zijn samengesteld uit huis- tuin- en keukenaccessoires.

John Lewis – 300 Oxford Street- London 

John Lewis