De 5 hipste hotels op citytrip in Cordoba

Het Spaanse Cordoba is een ideale citytripbestemming. Wil je echter wel eens iets anders dan een rustiek Spaans hotel? De hippere parels van Cordoba zitten goed verstopt in het hart van de stad, maar wij wisten ze toch voor je te vinden. Feeling zocht 5 hotels die perfect zijn voor je volgende citytrip naar Cordoba.

1. Stijlvolle smeltkroes

Maar liefst vijf sfeervolle binnenpleintjes telt Patios de Córdoba, een nieuwkomer in de stad. Het hotel is net als Córdoba zelf een smeltkroes van culturen. Tijdens de renovatie werden Romeinse graven en een waterreservoir uit de tijd van de kaliefen van Córdoba (929- 1031 n.C.) ontdekt en die staan nu tentoongesteld achter glas. De kamers zijn elegant ingericht, met op de muren gedichten van Federico García Lorca of gestileerde tekeningen van stierenvechters. Een aangenaam terras en elegant restaurant maken dit hotel helemaal top waardoor je citytrip naar Cordoba niet meer stuk kan! 

Vanaf 52 EURO. Patios de Cordoba – Diaro Cordoba 13

Patio de Córdoba

2. Loungen op het dak

Viento 10

In een pand met patio scoort dit eigentijdse boetiekhotel met een frisse inrichting. Viento 10 baadt in een intieme sfeer, want er zijn slechts zeven kamers. Niet te versmaden zijn de jacuzzi en het dakterras met loungebedden. Extra troef: het hotel is rustig gelegen in een voetgangerszone vlak bij de rivier.

Vanaf € 75 per kamer. Hotel Viento 10 – Calle Ronquillo Briceño 10

3. Luxueuze oase

Behoefte aan rust? Die vind je in hotel Balcón de Cordoba. Een dakterras met zicht op de mezquita, attent personeel en tien stijlvol ingerichte kamers zijn dé troeven van dit hotel in Cordoba. Het ontbijt is naar Spaanse normen erg gevarieerd. Een oase van moderne luxe, perfect om te ontsnappen aan de drukte die een citytrip met zich meebrengt.

Vanaf € 138 per kamer. Balcón de Europa – Calle Encarnación 8
 
Balcón de Cordoba

4. Betaalbare ontdekking

Hippe meubeltjes en Moorse vloertegels maken de bijzonder betaalbare gastenkamers van Alma Andalusi tot een ontdekking om te koesteren. Klein en eenvoudig, rondom een patio vol groen. Ontbijten kan in de koffiebar of in de straatjes van de Juderia-wijk in Cordoba.

Vanaf € 36 per kamer. Alma Andalusí – Calle Fernandez Ruano 5
 
Alma Andalusi

5. Paleiselijke grandeur

Als je iets te vieren hebt, is het Palacio del Bailió het neusje van de zalm. De 50 designkamers harmoniëren perfect met de grandeur van dit paleis: fluwelen beddenhoofden, eeuwenoude fresco's, stucco muren en stenen bogen. Voeg daarbij nog een verfijnd restaurant, een patio vol citrusbomen en een intiem zwembad, en perfectie bestaat! De prijs voor zoveel luxe valt reuze mee als je tijdig boekt. Wanneer je luxe wil op je citytrip is dit hip hotel in Cordoba ideaal. 

Vanaf € 135 per kamer. Palacio del Bailió – Calle Ramirez de las Casas Deza 10-12

Palacio del Bailló

Partner Content

Gesponsorde content