Dé citytrip: München

Het Oktoberfest in München is al een tijdje aan de gang, maar duurt nog tot 5 oktober. Dit wereldberoemde volksfeest (in de volksmond 'Wiesen') vindt plaats op de Theresienwiese, een grote open plaats in deze zuiders aandoende stad. Het Oktoberfest geldt als het grootste bierfestival ter wereld en duurt 16 dagen (en vooral nachten!). Het wordt jaarlijks door meer dan vijf miljoen mensen bezocht. Het festival heeft echter onterecht een platvloers imago.

Heel anders dan vaak wordt gedacht, lokt het een breed publiek, van voetballers tot advocaten en politici. Er zijn traditionele biertenten, maar ook chiquere tenten waar je op voorhand moet reserveren en waar er niet alleen bier op de kaart staat. Kortom: een ideale gelegenheid om tijdens het afsluitweekend of later in de herfst als de drukte voorbij is verrassend München te gaan ontdekken.

Oktoberfest, Tot 5/10, Theresienwiese, München

Elegant uitgaan in München? Dat kan!

High society spotten

München

In Käfer Wies’n-Schänke viert de high society van München geheel in stijl het Oktoberfest. Deze tent is inmiddels een begrip en niet meer van het bierfestival weg te denken. Kijk niet gek op als je plots zij aan zij staat met een van de voetballers van Bayern München. Reserveren is verplicht.

Käfer Wies’n-Schänke, Matthias-Pschorr-Straße 1

Live jazz voor iedereen

München

Cocktails en jazz gaan goed samen. In Jazzclub Unterfahrt worden dagelijks live jazz concerten gegeven door grote namen uit de jazzwereld, maar ook door creatieve nieuwelingen. En de cocktails zijn overheerlijk.

Jazzclub Unterfahrt, Einsteinstraße 42

Cocktails nippen

München

Bier hebben ze zeker, maar daarom ga je niet naar Bar Centrale. Hier kom je als zin hebt in een cocktail of een aperitiefje. Geniet aan het einde van de dag bijvoorbeeld van een Spritz Special of verwen jezelf met een Cosmopolitan, de favoriete cocktail van de dames uit de televisieserie Sex and the City.

Bar Centrale, Ledererstraße 23

Elegant loungen

München

Designhotel Louis Hotel ligt midden in het centrum van München. De voorgevel van het hotel doet nauwelijks vermoeden dat het interieur binnen hip, licht en trendy is. De service is eersteklas, net als de elegante en verrassende cocktails in de Emiko Bar.

Louis Hotel, Viktualienmarkt 6, Vanaf € 189 per kamer per nacht

Chique diner met uitzicht

München

Restaurant Brenner is inmiddels een begrip in München. Het restaurant aan de chique Maximilianstrasse wordt dan ook door de week druk bezocht. De sfeer is fijn, ondanks de grote ruimte. Vanaf je plaats kun je genieten van een heerlijk glas wijn en toekijken hoe de chef-koks het eten in de open keuken bereiden.

Brenner, Maximilianstraße 15

Dansen in de beurs

München

Het kosmopolitische Heart is gevestigd in het meer dan 110 jaar oude beursgebouw. Waar ooit aandelen werden verhandeld, kun je nu lekker eten en de fijnste drankjes drinken. En voor wie wil, kan er ook worden gedanst.

Heart, Lenbachplatz 2

Geheime afterparty

München

Secret No. 6 is tijdens het Oktoberfest dé club waar je na het feest wil zijn. Vanaf acht uur ’s avonds draaien verschillende deejays muziek, terwijl je aan de champagnebar geniet van een glas champagne, een origineel Oktoberfest-bier of een hop-cocktail die speciaal voor het Oktoberfest is gecreëerd. Dit is dé afterclub to be en reserveren is zeker aanbevolen.

Secret No. 6, Ottostraße 6

Chillen met chocolademelk

München

Wie zin heeft om aan het einde van de dag op een sofa uit grootmoeders tijd te chillen, kan naar Café Trachtenvogl gaan. Plof neer, bestel een Tegernseer-biertje en geniet van de intieme sfeer van het café. En mocht je geen zin hebben in bier? Dit café staat ook bekend om z’n vele verschillende soorten chocolademelk. 

Café Trachtenvogl, Reichenbachstraße 47

Zo kom je er

Vanaf Brussels Airport vliegt Brussels Airlines meerdere malen per dag rechtstreeks naar München. Met de trein of de auto is het zeven à acht uur rijden vanaf Brussel.

Partner Content

Gesponsorde content