Dé citytrip: Rotterdam

De internationale jazz-scene troept in juli opnieuw samen in Rotterdam voor het North Sea Jazz Festival. Meer dan 1000 muzikanten op 15 podia, een mengeling van oude rotten, de sterren van nu en jong talent. Een weekend lang wordt het genieten van artiesten zoals Stevie Wonder, Joss Stone en Sheila E. met special guest Candy Dulfer. Ook Pharrell Williams wil je niet missen! 

Voor het festival van start gaat, is er North Sea Round Town. In kleine en grote cafés vinden unieke jazzsessies plaats. Zo'n muzikaal festijn is natuurlijk de perfecte aanleiding om Rotterdam te gaan verkennen. Een tip: laat je met de watertaxi naar dé creatieve hotspots van deze wereldhavenstad voeren.

North Sea Jazz Festival, Ahoy Stadion, Rotterdam, 11-13/7

Ontdek 4 jazz-festivals dichtbij

1. Gent Jazz

Gent Jazz heeft voor deze zomer een affiche om duimen en vingers bij af te likken. Charles Bradley, Michael Kiwanuka, Agnes Obel, Gabriel Rios en de heerlijke Melanie De Biasio. De Bijlokesite zorgt voor de perfecte intieme setting.

Gent Jazz , Bijlokesite, 9000 Gent, 10-19/7, € 39 per dag, € 290 per groepsticket.

>>Reserveer nu

2. Brosella Folk & Jazz

Brosella Folk & Jazz is een bijna gratis festival – je krijgt nog € 1 korting op een drankje met je al heel goedkope festivalbandje – in het Groentheater, een amfitheater in openlucht. Deze schitterende locatie zorgt voor een perfecte akoestiek. Op zaterdag is er folk, op zondag jazz met Jeff Neve als headliner.

Brosella Folk & Jazz, Groentheater, 1020 Brussel, 12-13/7, € 5. Geen voorverkoop.

3. Jazz Middelheim

De combinatie jazz en park, dat wérkt al lang op Jazz Middelheim. In het groene Middelheim-park is het heerlijk vertoeven, terwijl je luistert naar klassieke jazz én nieuwe talenten. 'Artist in Residence' is dit jaar Vijay Iyer, een Amerikaans-Indische duizendpoot die er drie totaal verschillende muziekprojecten voorstelt.

Jazz Middelheim, Park Den Brandt, 2610 Antwerpen, 14-17/7, € 39 per dag,  € 290 per groepsticket.

>>Reserveer nu

4. Gaume Jazz Festival

Op Gaume Jazz Festival staat vooral nieuw talent op het podium met pure jazz of meer experimentele genres. Het festival heeft een mooi ecokantje met droge toiletten, afval sorteren en kartonnen drankbekertjes. De prachtige Gaume-streek ligt in het zuiden van België. Boek zeker een overnachtingin een van de vele B&B's, gîtes en hotels.

Gaume Jazz Festival, Rue de Marbehan, 6730 Rossignol-Tintigny, 8-10/8, € 28 per dag, € 70 voor 3 dagen.

>>Reserveer nu

Zo kom je er

De Thalys brengt je in 1u10 van Brussel naar Rotterdam, vanaf € 53. Met de intercity doe je er 1u51 over, voor € 28,80 en kun je ook in Mechelen en Antwerpen opstappen.

Met de auto duurt de rit van Brussel naar Rotterdam ongeveer 1u40. De watertaxi is een toffe manier om Rotterdam vanaf het water te ontdekken.

Partner Content

Gesponsorde content