Geen partner op Valentijn? Geen zorgen. Trek gewoon gezellig met vriendinnen op reis. Je bent zeker niet alleen, want vrouwen gaan steeds vaker met elkaar, zo blijkt uit de boekingscijfers van reisorganisatie Prijsvrij.be. Ook Cindy Van Dyck geniet regelmatig van reizen met vriendinnen. Ze deelt haar gouden tips voor een onvergetelijke vriendinnen-vakantie. Online reisorganisatie Prijsvrij ziet een opvallende stijging in vrouwenvakanties. Vrijgezel of niet, we willen er graag even tussen uit met vriendinnenSinds 2015 steeg het aantal boekingen van vrouwen die onderling op vakantie gaan met maar liefst 21%. En de trend houdt aan, we voorspellen zelfs een record voor dit jaar”, vertelt Melvin Oomes, Manager New Markets bij Prijsvrij.be.
Maar liefst een kwart van de vrouwen koos in 2017 regelmatig voor een vakantie in het exclusieve gezelschap van andere vrouwen. Dat is opvallend meer dan bij mannen (10%). Vooral tussen 20 en 30 jaar zijn vrouwenvakanties populair: 1 op de 3 vrouwen kiest er resoluut voor, terwijl in diezelfde leeftijdscategorie minder dan 1 op de 5 mannen zwicht voor een ‘men only’-vakantie. Vrouwen blijven trouwens elkaars gezelschap opzoeken: 40-, 50- en 60-plussers reizen drie tot vier keer vaker onder vrouwen dan hun mannelijke tegenhangers dat onderling doen.
Toch is het nuttig de juiste reispartner te kiezen. Met deze tips van blogster @cindyvandyck wordt het onvergetelijke vakantie. 
“Uiteraard kies je je gezelschap in functie van de bestemming. Plan je bijvoorbeeld een citytrip, kies dan een vriendin die graag een nieuwe stad verkent en geen schrik heeft van blaren op haar voeten (lacht). Dezelfde interesses delen, is een goed begin.
Ik vertrek ook nooit met te veel vriendinnen. Want het is gemakkelijker om in een kleine groep leuke momenten te beleven, spontaan te lachen of te beslissen wat jullie op een bepaald moment gaan doen. Reizen verbindt mensen echt. Ik denk dat vriendinnenvakanties net daarom zo populair zijn bij twintigers. Veel jonge vrouwen beseffen op die leeftijd dat het leven meer is dan enkel hard werken.”
Uit de boekingscijfers van Prijsvrij blijkt dat vrouwen hun onderlinge trips voornamelijk plannen in de klassieke vakantieperiode, verspreid van juni tot september, met een opvallende vertrekpiek begin mei. Ideaal dus om nu een vriendinnenonderonsje te houden en je reis te boeken!

Meer artikels voor jou en je vriendinnen:

SOURCE: Beeld: & Ohter Stories