Dé uit-tip: Op de Vespa

Rood, sappig, zoet en knapperig... Zijn kersen ook jouw lievelingsfruit? Mis dan zeker niet de Dag van de Kers in Borgloon op zondag 13 juli. In het Kasteel van Rijkel kun je verschillende soorten kersen proeven, een fruitwandeling volgen en meedoen aan een wedstrijdje – jawel – kersensteenspuwen. 

Wil je er liever wat vaart achter zetten? Spring dan op de Vespa voor een trip door de boomgaarden van BorgloonenSint-Truiden. Verhuurbedrijf Poms stippelde 5 Vespa-routes uit. Met je gehuurde Italiaanse 'wesp' rij je langs kastelen en door charmante dorpjes zoals Gors-Opleeuw enZepperen. Onderweg hou je halt voor een picknick onder de fruitbomen of drink je een streekbiertje op een zonnig terrasje zoals dat van Brouwerij-Stokerij Wilderen.

Dag van de Kers, 13 juli, Borgloon

Vespa

Nog meer mooie Vespa-routes

Fluisterstil door de Vlaamse Ardennen

Een elektroscooter heeft hetzelfde nostalgiegehalte als een Vespa, maar is fluisterstil. Volg maar eens de Hermesroute (42 km) in de bossen rondom Ronse, het hart van de Vlaamse Ardennen. Je huurt een elektroscooter bij Toerisme Ronse voor € 50 per dag, inclusief Hermesroute, toeristisch infopakket en combiticket voor het Museum voor Textiel (Must) en de Sint-Hermescrypte.

Groen Brussel

Rond Brussel vind je verrassend veel natuur, zoals het Terkamerenbos, de parken van Tervuren en het Kasteel van Beersel. Een gids van Vespatrips leidt groepjes vanaf 7 personen langs de mooiste groene plekjes en lekkerste culinaire haltes voor € 195 (1 persoon op 1 Vespa) of € 225 (2 personen op 1 Vespa), inclusief driegangenmenu.

Retro door het Pajottenland

Op trendy Vespa-lookalikes met automatische versnellingen is het supermakkelijk rijden. In het Pajottenland heeft Scoutertours 4 routes van 50 tot 100 km uitgetekend die je kunt downloaden en op eigen tempo kunt afleggen. Start om 10u30 in geuzenherberg In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen-Lennik. De paradijsplekjesroute voert je vandaar naar Lennik, Roosdaal, Galmaarden en Gooik. Huur een scooter voor € 75 per dag of € 120 per weekend.

Moeiteloos de Kwaremont op

De Ronde van Vlaanderen zonder zweten, dat kan met Vespatravel. Van de Scheldevallei snor je richting Kluisbergen, met een lunch op de Kwaremont. Daarna rij je over de Paterberg en de Koppenberg, naar Maarkedal. Vanop de heuvels heb je een schitterend uitzicht. Voor 5 tot 10 deelnemers, vanaf € 164 per persoon. Per medepassagier betaal je € 35.

Partner Content

Gesponsorde content