De Week van de Zee 2013

Spring has arrived en dat voelen we. De zin om er even tussenuit te gaan is groot, maar een tripje naar de Spaanse kust zit er momenteel nog niet in. Gelukkig hoef je voor een vakantiegevoel niet zo ver te gaan. Ons eigen land heeft ook veel te bieden. Zoals Koksijde-Oostduinkerke bijvoorbeeld.

Koksijde-Oostduinkerke is een badplaats aan de Belgische kust, waar je makelijk een dagje kan doorbrengen met vrienden of familie. Er is een grote hoeveelheid aan mogelijkheden, zoals het natuurgebied Ter Yde. Een domein van 100 hectare met een grote variatie aan planten en bloemen waaronder orchideeën, zonneroosjes en duinviooltjes. Als je liever vertoeft op het strand, dan is het leuk om lange wandelingen te maken op het brede zandstrand tewijl je garnaalvissers te paard aan het werk kan zien. Koksijde blijft niet achter op digitaal vlak en heeft een iPad tocht in mekaar gestoken langs vissershuisjes, cottages en art deco gebouwen.

Zat jij op de eerste rij tijdens de geschiedenisles? Breng dan misschien eens een bezoekje aan het Abdijmuseum. Hier kan je op de archeologische site en in het museum een reis naar het verleden maken en leren hoe het er aan toe ging in een middeleeuwse cisterciënzerabdij.

Van 26 april tot en met 12 mei is er de zeventiende editie van 'De Week van de Zee'. Koksijde organiseert dan aquarium workshops voor de kids en de ouders kunnen de onderwaterwereld achter de schermen ontdekken. Hiernaast kan je 's morgends vroeg een wandeling maken met heen gids om te gaan luisteren naar de eerste gezangen van de lokale vogels. Op het strand leer je in het gezelschap van de garnaalkruiers en een natuurgids alles over de zee en de visvangst. Daarnaast is er mogelijkheid tot een huifkartocht of een begeleide kruidenwandeling. Voor meer informatie kan je eens kijken op de site www.koksijde.be 

(TVV)

Partner Content

Gesponsorde content