Dit zijn de beste rooftop-bars in Parijs

Evy Van Elsacker

De rooftops van Parijs bieden groen, lekkers en grootse uitzichten. Ontdek de lichtstad van op het hoogste niveau, met als ideale start het dak van Hôtel des Grands Boulevards. Feeling-redacteur Evy ging een weekend op verkenning. Dit is haar verslag:

“Twee uur maar scheiden Antwerpen van Parijs, per Thalys. Reden genoeg om geregeld trends te snuiven, expo’s te bezoeken en te genieten van onze favoriete Europese hoofdstad. We nestelen ons in de roodfluwelen zetels. Onderweg zijn de verkiezingsuitslagen het onderwerp van gesprek, gelukkig won Macron. In Paris-Nord duiken we met plezier de drukte in. Genieten is even belangrijk als werken, ademt deze stad. Ons hotel ligt op maar een half uurtje te voet, goed voor onze tienduizend stappen van de dag. In de rue du Faubourg-Poissonnière passeren we boetiekjes met zachte prijzen. Met ons koffertje én enkele shoppingtasjes extra arriveren we aan Hôtel des Grands Boulevards.”

“Het inkomsteegje met begroeide bogen scheidt het hotel van de drukke boulevard en staat symbool voor de groene oase die je hier betreedt. Ook bij mensen uit de mode-, theater- en mediawereld is het Hôtel des Grands Boulevards vol groen een pleisterplek, waardoor er totaal geen saaie hotelsfeer hangt maar juist een creatieve, bruisende vibe. Ze komen er lunchen of vergaderen in de overdekte hotelbistro, met een centrale bar behangen met planten.”

“Onze bagage zetten we in onze kleine maar fijne kamer. Er klinkt jazz uit de radio en de badmat is al uitgerold, erg verwelkomend. We kijken uit op het dakterras. Dat ziet er verleidelijk uit! We zoeven direct naar boven, waar we van de avondzon genieten. “De kruiden halen we van ons eigen tuinterras”, vertelt de barman, al shakend. Wellicht is het dat wat onze Old Cuban met limoen en munt zo tintelend fris maakt. Deze rooftop The Shed stroomt steeds voller met afterworkdrinkers, die zich nestelen in tuinmeubilair tussen olijfbomen.”

“Na zonsondergang dalen we af naar de overdekte patio op de benedenverdieping. “Dit is de theaterbuurt en vele locals dineren voor of na de voorstelling bij ons”, vertelt de knappe ober. Hij geeft ons een menu van slechts één pagina, maar er staat genoeg lekkers op. We genieten van taco’s met guacamole en pulled beef en van zeeduivel met paprikacoulis terwijl er gasten blijven binnenkomen. Pas om elf uur ’s avonds gaat de keuken dicht.”

“De volgende dag vragen we benieuwd waarom er een dikke gouden bij op onze kamerdeur prijkt, en een reuzenschelp in de hal. Het blijken knipogen naar Marie Antoinette en symbolen van de adel, net als de romantische baldakijnbedden, want dit gebouw dateert van de Franse Revolutie. De ruwe nachtkastjes en houten krukjes verwijzen dan weer naar het ‘gewone volk’. Mooie contrasten bedacht door ontwerper Dorothée Meilichzon. We schuiven alweer aan in de lichte patio voor het ontbijt, dat veel uitgebreider is dan croissants met confituur: ook cakes, groenten, yoghurt, granola, fruitsap in drie kleuren. Eieren naar wens bereid worden gebracht naar ons tafeltje. Missie ‘goedgehumeurd aan de dag beginnen’ is geslaagd. Op zondag is er ook een brunch, meldt de ober nog. Daar tekenen we op in voor volgende keer! Voor nu stippelen we onze route uit naar dakterras Perruche, want we hebben de smaak te pakken: deze katten willen naar hun volgende hot tin roof.”

17 Boulevard Poissonnière, 75002 Parijs. Kamers vanaf € 229 voor 2 personen. grandsboulevardshotel.com

Dit zijn de beste rooftop-bars van Parijs

  • Le Perchoir specialiseert in hooggelegen bars in de openlucht. Er zijn er inmiddels vijf, onder meer in de Marais en boven op de Gare de l’Est. Vakantiegevoel verzekerd tussen de palmen en lavendel! leperchoir.fr
  • Perruche zit op het dak van warenhuis Printemps de L’Homme. Je wandelt door een heerlijke tuin met lila bloemen, kruiden en metershoge struiken. Perfect voor een glas met uitzicht of een mediterrane lunch in een romantische, kanariegele setting, met bijzonder vriendelijke bediening. Elke dag open. perruche-restaurant.com

  • Acte Deux pakt uit met een cocktailbar en grillrestaurant op grote hoogte. Door de week bewonder je de nachtelijke skyline, in het weekend kun je er ook lunchen. De lift zit verstopt achter in het pleintje aan de rue Vieille du Temple 93. actedeux.paris
  • De Eiffeltoren werpt een net van schaduwen op het chique terras van restaurant Les Ombres, boven op het musée du quai Branly. Ideaal voor fijnproevers, menu vanaf € 48. lesombres-restaurant.com

Lees ook:

Partner Content

Gesponsorde content