Getest: Magisch verblijf in het Conservatorium Hotel in Amsterdam

Het Conservatorium Hotel in de Amsterdamse Museumwijk bestaat 10 jaar en is de ideale bestemming voor wie iets bijzonders te vieren heeft. In deze voormalige muziekacademie geniet je van de schitterende designinrichting, Aziatische gerechten in restaurant en bar Taiko, en van oosterse massages en baden in een weergaloze spa. Wij mochten een nachtje doorbrengen in pure luxe en brengen uitgebreid verslag uit.

Monumentaal genieten

Het Conservatorium Hotel is een van de mooiste en meest iconische hotels van Amsterdam. Onze verwachtingen zijn dan ook hooggespannen wanneer we onder de poort van het monumentale gebouw de binnenkoer oprijden. We worden hartelijk ontvangen door de conciërge die zich meteen om onze bagage bekommert. We laten onze ogen dwalen over het indrukwekkende atrium dat tegen het historische gebouw is gezet en waar de brasserie en de lounge van het hotel te vinden zijn. Wauw!

Hoewel we vrij voeg zijn toegekomen, blijkt onze kamer al klaar te zijn. Onze luxe-suite bevindt zich in de uithoek van het gebouw. Wanneer we door de prachtige gangen richting onze kamer stappen, zien we ook meteen de rijke geschiedenis van het gebouw. Het Conservatorium Hotel was in het verleden niet alleen een muziekacademie, maar huisde ooit ook een bank. Beide eerdere levens komen terug in de gangen van het hotel. Zo zijn de trappen gedecoreerd met stenen varkentjes die spaarvarkens symboliseren en staan er op de tegels bijen afgebeeld die honing oppotten voor de winter. Aan het plafond hangt er dan weer een indrukwekkende kroonluchter van violen.

Onze kamer blijkt een duplex te zijn, waarbij de eerste badkamer (!) en de woonkamer zich op het gelijkvloers bevinden en de tweede badkamer en slaapkamer boven. De inrichting van de kamer is sober, maar stijlvol en maakt gebruik van warme tinten met her en der een kleurrijk accent. De blikvanger van de kamer is de top notch badkamer met regendouche en indrukwekkend groot ligbad. Als je hier niet tot rust kan komen, dan weet ik het ook niet meer.

Conservatorium Hotel Amsterdam

Conservatorium Hotel Amsterdam

Dineren in de woonkamer van Amsterdam

Het Conservatorium Hotel heeft zijn naam en faam niet alleen te danken aan de prachtige logies die ze aanbieden, maar is ook een all time favorite bij de locals door zijn spa, gym en zijn twee restaurants: de Brasserie waar je in een huiselijke sfeer gezond kan lunchen of kan genieten van een afternoon tea en restaurant Taiko, gespecialiseerd in hedendaagse Aziatische gerechten. Door de coronamaatregelen op het moment van ons verblijf is enkel de Brasserie open, maar je kan er wel gerechten van het menu van Taiko bestellen (op dit moment in restaurant Taiko wel geopend in het weekend). Wij schuiven ’s avonds met plezier onze voeten onder tafel en genieten van een groene curry met zijdezachte tofu en een botermalse rib eye steak met handgesneden frieten. Dit is topkwaliteit!

Conservatorium Hotel Amsterdam

Conservatorium Hotel Amsterdam

Na een deugddoende nachtrust en een bezoekje aan de indrukwekkende spa van het hotel is het tijd voor het ontbijt. Voor € 47 per persoon geniet je hier van een uitgebreid ontbijtbuffet met verse kazen en charcuterie, gebakjes, sapjes, fruit, yoghurt, granola en heerlijke koffie (met elke soort melk die je maar kan bedenken). Bovendien mag je ook nog een warm gerecht van het menu kiezen gaande van pannenkoeken tot eggs benedict. Een beter ontbijt ga je niet snel vinden in Amsterdam.

Conservatorium Hotel Amsterdam

Conservatorium Hotel Amsterdam

Wil je zelf ook eens genieten in alle luxe in hartje Amsterdam? Kamers boek je vanaf € 610 voor 2 personen op conservatoriumhotel.com.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content