Redactrice Kristin had het genoegen om een paar dagen voor de officiële opening, het gloednieuwe Club Med Les Arcs Panorama hotel uit te testen. Een luxueus all-inclusive familie-oord in het Franse Paradiski, het tweede grootste skigebied van Frankrijk.

Ik ben niet de grootste ski-fan. De hoofdreden is dat ik het niet zo goed kan. Bambi op het ijs, dat ben ik op ski’s. Ik hou ook niet van gedoe op vakantie. En skiën is dat altijd: een loodzware koffer met honderd laagjes kleren. Dag één moet je een paar ski’s huren, een skipas kopen en al je gear van hot naar her sleuren. Geef mij dan maar een spa-hotel of een bestemming waar ik enkel shortjes en bikini’s aan moet. Niks van die rompslomp bij Club Med. In het hotel is een skiroom die uitgeeft op de piste. Als je toekomt, liggen al je skispullen klaar in een locker. Het enige dat jij moet doen, is je skilaarzen aantrekken en tien stappen zetten richting piste. Van dit soort luxe word ik ongelofelijk gelukkig.

DE LOCATIE

Beginners, zoals ik, vinden iedere ochtend skileraren net buiten de skiroom bij wie ze een skiles kunnen boeken. Er zijn heel wat blauwe pistes rond het hotel, maar ook ervaren skiërs en waaghalzen kunnen hun gading vinden op de meer dan 113 rode en zwarte pistes. Geen zin om te skiën? Ga langlaufen, wandelen of maak zelfs een rit met de hondenslee. Na een dag in de sneeuw kun je je laten verwennen in de spa met uitzicht over de vallei. Les Arcs Panorama heeft zijn naam trouwens niet gestolen, want ook vanuit de slaapkamers en restaurants heb je een prachtig uitzicht over de bergen.

VOOR DE KIDDO’S

Les Arcs Panorama is een echt familiehotel. Er zijn uitgebreide voorzieningen voor kinderen. Vanaf de leeftijd van 4 maanden kan je kind terecht in de babyclub. Er is een snow garden waar peuters en kleuters in de sneeuw kunnen spelen. En skilessen en gentertainment voor kinderen tot en met 17 jaar. Er is zelfs een restaurant, Bread & Co exclusief voor kinderen en hun ouders.

ONZE FAVORIETEN

  • Het buffet-restaurant is gezellig, maar reserveer zeker ook een avond in de Gourmet Lounge, waar je kan genieten van een romantisch diner à la carte.
  • Boek een massage in de Spa om je stramme spieren na het skiën terug los te maken. Ze werken er met de kwalitatieve producten van het Franse beauty label Cinq Mondes. Vergeet achteraf niet om een stop in te lassen in de buitenjacuzzi. Je zal herboren zijn.
  • Club Med heeft een aantal Instagram hotspots verspreid over het domein waar je de leukste kiekjes kan maken. Ook als je niet zo social media savvy bent, is een mooie vakantiefoto altijd een leuke extra.

DE IDEALE VAKANTIE VOOR…

Gezinnen en families komen volledig aan hun trekken in dit luxe-resort door de vele voorzieningen voor het hele gezin. Je kan bijvoorbeeld ’s avonds een babysit boeken om de avondlijke optredens en animatie niet te missen. Als je op zoek bent naar een rustige vakantie en je houdt niet van thema-avonden, dan laat je dit hotel beter links liggen.

PRAKTISCH

Club Med Les Arcs Panorama begint vanaf € 1458 per week per persoon. Meer info vind je op www.clubmed.be

 

Meer tips voor je vakantie: