Getest: weekendje cocoonen in het gloednieuwe Your Nature ecoresort

In het Waalse dorpje Antoing, vlak bij Doornik, bouwde een echte prins midden in het bos een uniek ecoresort dat hij Your Nature doopte. Een heerlijke plek waar je je graag terugtrekt met je geliefde, enkele vrienden of je gezin. Chef-Online Isaline ging alvast een kijkje nemen.

Sit back and relax bij Your Nature ecoresort

Na de geboorte van ons dochtertje is tijd voor romantiek een kostbaar goed geworden. Even ontsnappen uit de alledaagse drukte zal ons goeddoen. We hebben behoefte aan rust en natuur om ons heen en zijn helemaal aan het juiste adres daarvoor in het gloednieuwe ecoresort Your Nature. Via kleine landwegen rijden we Antoing binnen. Een lange oprijlaan leidt ons naar het domein, gelegen in een van de grootste privébossen van de regio. Prins Édouard de Ligne La Trémoille bouwde op het domein van zijn familie het grootste ecoresort van Europa, waar relaxen met minimale impact op het milieu centraal staat.

Wanneer wij aankomen in het park, hebben we het geluk de prins aan te treffen. Hij heet ons royaal welkom en vertelt ons meer over het inspirerende concept van het park: “Your Nature is gecreëerd met het grootste respect voor de natuur en het milieu. Zo zijn de houten huisjes gebouwd met lokale materialen en volledig geïntegreerd in de natuur. We gebruiken groene stroom om het park van elektriciteit te voorzien, verwarmen de zwembaden met biogas en werken in de keuken voornamelijk met seizoensgebonden lokale producten. Zo proberen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden”, vertelt hij trots.

Met een elektrisch golfkarretje zoeven we door het bos langs strak gedesignde houten huisjes. In de verte zien we een reeks idyllische boomhutten op palen, ons verblijf voor het weekend. Wanneer we binnenkomen, groeit ons enthousiasme alleen maar. Pure en duurzame materialen als hout, staal en linnen creëren een warme, intieme sfeer. De hut is praktisch ingericht met alle nodige voorzieningen zoals een zithoek, kitchenette, houtkachel, regendouche en zelfs een sauna. Opvallend zijn de grote ramen waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de boomtoppen. Sit back and relax.

Your Nature ecoresort Antoign review

We kiezen ervoor om ons vanavond gastronomisch te laten verwennen in een van de drie restaurants op het domein. In La Maison roert Logan Depuydt, die dit jaar nog deelnam aan de Franse tv-show Top Chef, in de potten. De aperitief van het huis – een cocktail met vodka, gemberbier en appel-rabarbersap – is een schot in de roos. Ook de rest van het menu kan ons bekoren. We starten met bijzondere amuses zoals een kerstomaatje met pesto dat ontploft in je mond. De voltreffers volgen elkaar snel op: risotto met knolselder en truffel, gevolgd door gegrilde aubergine met miso, afgewerkt met bonitovlokken die door de warmte lijken te dansen. We eindigen met zelfgemaakte Snickers en een fris citroenmeringuetaartje.

’s Ochtends worden we gewekt door het tjilpen van de vogels. We drinken een espresso in bed en zien in de verte een ree vrolijk door het bos huppelen. Hoewel we hier de hele dag zouden kunnen blijven liggen, kiezen we voor actie. In de omgeving van het park kun je heerlijk wandelen en fietsen. Wij kiezen voor het laatste en maken een mooie fietstocht langs het kanaal en keren terug via het meer van Grand Large. Onze batterijen zijn weer helemaal opgeladen.

Your Nature ecoresort Antoign review

Leuks om te doen in de buurt

  • Your Nature biedt tal van outdooractiviteiten aan, zoals padel, minigolf of yoga. Waterratten kunnen een duik nemen in een van de drie verwarmde zwembaden of een kano, kajak of waterfiets boeken. Er is een kleine wellness, die later nog uitgebreid zal worden.
  • Het Kasteel van Antoing dateert uit de twaalfde eeuw. Het is al generaties lang een van de verblijven van de prinsen van Ligne. In de negentiende eeuw werd het volledig heropgebouwd in neogotische stijl.
  • De Unesco-fietsroute van Doornik naar Bergen is een aanrader. De fietstocht van 68 kilometer gidst je langs Unesco-werelderfgoed zoals de kathedraal van Doornik en de mijnsite Le Grand-Hornu.
  • Aan het meer van Grand Large ligt de brouwerij Spits Beer. Bezoek de brouwerij of ontdek de bieren tijdens een proeverij.

Your Nature ecoresort Antoign review

Huisjes vanaf € 169 per nacht voor 2 personen. Tree loft vanaf € 199 voor max. 4 personen. Meer info via yournature.be/nl/accomodaties

Lees ook:

Tekst: Isaline Put. Beelden: Jan Dekeyzer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content